Deloitte: Cresterea veniturilor companiilor romanesti, a doua din Europa Centrala

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 13:41
1475 citiri
Deloitte: Cresterea veniturilor companiilor romanesti, a doua din Europa Centrala

Romania ocupa locul al doilea in Europa Centrala dupa cresterea medie a veniturilor celor mai mari companii locale in 2011, insa indicatorii din primul trimestru sunt inferiori celor din perioada similara a anului trecut, a declarat, miercuri, George Mucibabici, presedintele Deloitte Romania.

Crestere medie inregistrata de companiile analizate de Deloitte a fost mai redusa in 2011 comparativ cu anul anterior.

"Profitabilitatea a scazut la majoritatea companiilor, ceea ce nu este o perspectiva optimista. Romania insa in contextul regional a performat bine din punct de vedere al cresterii economice, fiind in linie cu regiune", a spus George Mucibabici, la lansarea raportului Deloitte Europa Centrala Top 500 2012.

Romania este a cincea tara din Europa Centrala dupa numarul de companii reprezentate in top 500 realizat dupa rezultatele obtinute in 2011 de firma de consultanta Deloitte, cu 37 de companii, ale caror venituri totale cumulate au fost de 39,6 miliarde de euro, in urcare fata de 2010.

In 2010, Romania era prezenta cu 38 de companii, ale caror venituri cumulau 37,49 miliarde de euro.

Cresterea medie a veniturilor companiilor din top in 2011 fata de 2010 a fost de 9% - 10% in regiune, iar Romania este pe locul 2, cu un avans mediu de 16%, dupa Letonia.

Companii romanesti prezente in topul Deloitte

OMV Petrom este cea mai bine plasata companie in clasament, pe locul 16 in regiune, in scadere de pe 14 in 2011. Pe urmatorul loc se afla Automobile Dacia, pe 41, fata de 42 in 2010, urmata de Rompetrol Rafinare (43 fata de 24) si Petrotel Lukoil (116 fata de 118).

"Este important de remarcat ca desi numarul companiilor romanesti din clasamentul acestui an a scazut de la 38 la 37, veniturile lor cumulate au avansat cu peste 5%, in tandem cu tendinta de crestere regionala", a declarat, miercuri, la prezentarea raportului, Ahmed Hassan, managing partner Deloitte Romania.

Din cele 37 de companii romanesti din clasament, 86,5% au raportat venituri mai mari in 2011, fata de 2010. Dintre companiile care au raportat venituri in scadere, patru sunt active in industria de tehnologie, media si telecomunicatii.

Clasamentul celor mai mari companii din Romania este dominat in continuare de industria energiei si resurselor (13 companii), urmata de industria bunurilor de larg consum si transporturi (11 companii), industria prelucratoare (sapte companii), tehnologie, media si telecomunicatii (cinci) si industria farmaceutica (o companie).

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#top Deloitte companii, #companii romanesti Europa Centrala, #companii romanesti top Deloitte, #crestere venituri companii romanesti , #Companii Romania