Disponibilizari masive la Hidroelectrica: 500 de angajati pleaca in 6 luni

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 12:45
2582 citiri
Disponibilizari masive la Hidroelectrica: 500 de angajati pleaca in 6 luni

Hidroelectrica va concedia 500 de angajati (20% din totalul personalului) din cele 8 Hidroserv-uri pana la 30 iunie, pentru eficientizarea activitatii, a declarat Remus Borza, administratorul judiciar Hidroelectrica in cadrul unei conferinte de presa.

In plus, Borza a adaugat ca Hidroelectrica are in plan fuziunea celor opt Hidroserv-uri intr-o singura entitate, pana la 28 februarie 2013.

Acesta a precizat ca, in caz contrar, cei 2.500 de angajati din Hidroserv-uri vor ramane fara locuri de munca, iar acestea vor intra in faliment.

"In 16 ianuarie am semnat preavize de concediere pentru 154 de salariati ai Hidroelectrica, iar alte 161 de posturi care erau vacante, deci neocupate, au fost inchise", a spus Remus Borza.

Borza a mai spus ca Euroinsol a mai dispus diminuarea cu 50% a anumitor sporuri si prime, a diurnei, a valorii tichetelor de masa si a eliminat tichetele de carburant. Potrivit lui Borza, in urma diminuarii acestor costuri Hidroelectrica va face economii anuale de 10 milioane euro.

Administratorul judiciar a anuntat, de asemenea, ca toti directorii din Hidroelectrica au fost revocati din functie, iar postul de director general urmeaza sa fie ocupat in urma unui concurs.

Fostul director general al companiei, Stefan Gheorghe, a preluat functia de director adjunct.

Hidroelectrica este detinuta de Ministerul Economiei si se afla in insolventa din iunie anul trecut.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Hidroelectrica Borza, #concedieri Hidroelectrica, #demiteri Hidroelectrica , #Companii Romania