Diverta estimeaza afaceri de 13 milioane euro pentru 2013

Marti, 28 Mai 2013, ora 08:06
1464 citiri

Reteaua de librarii Diverta estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 13 milioane euro, fata de 12 milioane de euro in 2012, iar bugetul prevede si trecerea pe profit in acest an, potrivit datelor prezentate luni de Octavian Radu, fondatorul grupului de firme RTC, din care face parte Diverta.

Anul trecut, Diverta a avut afaceri de 12 milioane de euro, in scadere fata de 17 milioane euro in 2011, arata datele prezentate de Radu la conferinta "Restructurarea, o masura de insanatosire a companiilor", organizata de Ziarul Financiar.

In prima parte a anului 2010, Diverta a intrat in insolventa, avand datorii de circa 10 milioane de euro si credite de investitii de 8,5 milioane de euro. Compania avea atunci o retea de 65 de librarii. Cifra de afaceri a companiei a fost de 48 milioane de euro in 2008, scazand la 30 milioane de euro in 2009 si la 22 milioane de euro in 2010.

"Imi spune lumea ca Diverta merge excelent, insa in realitate sunt mai putini cumparatori decat in 2008, iar cei care cumpara cumpara la jumatate fata de acum 5 ani. Daca s-ar fi pastrat trendul din anii de dinainte de criza am fi ajuns la 60 milioane de euro cifra de afaceri", a spus Radu.

Intrebat daca Diverta este profitabila in prezent, Radu a precizat ca depinde de nivelul rulajului, foarte greu de estimat de la o luna la alta.

"Suntem peste buget, iar bugetul este peste linia de zero. Dar nu as prezenta inca acest caz ca un succes story, trebuie sa mai asteptam", a precizat omul de afaceri care in 2008 detinea afaceri cu un rulaj de 300 milioane de euro. Acum grupul de firme detinut de Radu genereaza afaceri de peste 30 milioane de euro, unele dintr firme fiind vandute intre timp.

Omul de afaceri estimeaza ca in 5 ani isi va achita toate datoriile catre banci, care in prezent se ridica la 27 milioane de euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Diverta afaceri, #cifra afaceri Diverta, #magazin Diverta vanzare , #Companii Romania