Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Duta: Aproape 4.000 de angajati disponibilizati in casele asigurarilor de sanatate

Duta: Aproape 4.000 de angajati disponibilizati in casele asigurarilor de sanatate


Pe piata asigurarilor de sanatate judetene apar furnizori privati de asigurari de sanatate iar aproape 4.000 de oameni din structurile actuale vor fi disponibilizati, a spus presedintele CNA, Lucian Duta.

"Un aspect foarte important al noii legi vizeaza spargerea monopolurilor din sanatate, cu garantarea de catre sistem, de catre statul roman a accesului, a echitatii in acces, a calitatii si sigurantei serviciilor si controlul eficientei.

"Acest hibrid nefiresc de administrare de stat a asigurarilor de sanatate - intr-un sistem sanitar practic privatizat in totalitate ce pune sistemul pe adevarata sa baza de functionare, normala, cea de administrare privata a banilor asiguratilor - trebuie sa dispara", a declarat, joi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Lucian Duta.

El a vorbit despre desfiintarea caselor de asigurari de sanatate judetene si implicit de spargerea monopolului detinut de acestea.

"La ora actuala avem un sistem dezechilibrat, pe de-o parte avem o zona bazata pe proprietate si relatii contractuale private, medicii de familie, din ambulator, laboratoare, imagistica, ingrijiri la domiciliu, dializa si de cealalta parte o zona a spitalelor bazata inca pe un sistem rigid, neadecvat momentului actual", a mai spus presedintele CNAS.

El spune ca in casele desfiintate sunt aproape 4.000 de angajati, iar CNAS va pastra in noua structura aproximativ 600-700 de oameni.

"Casele desfiintate se pot asocia si forma case private. In prezent, in respectivele structuri sunt aproape 4.000 de oameni. Ei trebuie sa se gandeasca la asocieri sau la alte locuri de munca", a explicat Duta

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1365 ori