Ernst&Young: Activele fixe ale companiilor s-au depreciat cu 82% in 2011

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 14:58
1214 citiri
Ernst&Young: Activele fixe ale companiilor s-au depreciat cu 82% in 2011

Activele fixe a peste 80% dintre companii s-au depreciat in 2011, conform situatiilor financiare pregatite in conformitate cu IFRS (International Financial Reporting Standards). Valoarea deprecierii a crescut cu 82% in 2011, fata de anul anterior, potrivit unui studiu Ernst & Young.

Studiul Ernst & Young, intitulat "Surveying IFRS - lessons learned from year-end reporting: current and future challenges", prezinta rezultatele analizei situatiilor financiare a peste 50 de companii multinationale, din zece sectoare diferite.

Numarul companiilor care au anuntat o pierdere din depreciere s-a mentinut la aproximativ acelasi nivel in 2010 si 2011, si anume 82% si 84%. Valoarea deprecierilor a crescut insa cu 82% in 2011 fata de anul precedent.

Aproximativ una din zece companii participante la sondaj a inregistrat cheltuieli semnificative cu deprecierea, depasind 5% din capitalurile proprii aferente anului 2011.

In ultimii ani a existat o crestere continua a cheltuielilor cu deprecierea fondului comercial, fata de alte categorii, cum ar fi mijloacele fixe.

In 2008, la debutul crizei financiare, fondul comercial si alte imobilizari necorporale reprezentau 29% din totalul cheltuielilor cu deprecierea, procentajul lor a crescut la 51% in 2010 si a ajuns pana la 74% in 2011.

Cea mai pare parte a acestei deprecieri a fost identificata in telecomunicatii (98%), tehnologie (94%), minerit (79%), constructii si imobiliare (66%) si industria farmaceutica (62%).

Romania a acumulat o valoare semnificativa a fondului comercial si a imobilizarilor necorporale in timpul cresterii economice din perioada 2003 - 2008, depasind suma de cinci miliarde de euro.

Ca urmare a crizei economice, fondul comercial al Romaniei s-a depreciat cu aproximativ doua miliarde de euro, predominant in sectorul bancar si in cel al telecomunicatiilor.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#companii active fixe, #depreciere active fixe companii, #studiu Ernst Young active, #Romania fond comercial , #Companii Romania