Fierul vechi din Romania, "topit" de libanezi, nemti si un offshore din Liechtenstein

Luni, 12 August 2013, ora 08:17
6917 citiri
Fierul vechi din Romania, "topit" de libanezi, nemti si un offshore din Liechtenstein

Cu o industrie pe duca si o adevarata traditie a colectarii fierului vechi de pe te miri unde, piata de reciclare este foarte profitabila. Liderul, o firma de origine libaneza, ruleaza afaceri de peste o suta de milioane de euro. De asemenea, in top trei se mai gasesc nemti si un offshore din Liechtenstein, cu evolutii spectaculoase.

Cel mai mare colector de fier vechi din Romania, cu afaceri de 165 de milioane de euro in 2012, este Remat SA, detinuta de compania libaneza General Metal SAL Holding din Beirut, Liban.

Compania care numara 148 de angajati, a inregistrat un profit de 1,6 milioane de euro anul trecut, o suma mica in comparatie cu anul 2009, cand la o cifra de afaceri de doar 80 de milioane de euro, Remat SA a obtinut profit de 2,8 milioane de euro.

Nemtii au dublat Remat Holding in 4 ani

Mihai Emilian Sofian, administrator Remat Holding

Pe locul doi in topul celor mai mari companii de fier vechi din Romania in 2012 se afla Remat Holding, detinuta de compania germana Scholz si omul de afaceri roman Mihai Emilian Sofian.

In patru ani, compania si-a dublat atat dimensiunea, cat si castigurile. La o cifra de afaceri de 136 de milioane de euro si 211 angajati, compania a obtinut profit de 1,3 milioane de euro anul trecut. In 2009, in schimb, Remat Holding avea 130 de angajati, rula afaceri de doar 71 de milioane de euro si inregistra un profit de 650 de mii de euro.

Profitul Silnef MG a crescut de 33 de ori de la un an la altul

Alexandru Mairovitz, administrator Silnef MG

Silnef MG, compania care ocupa locul trei, are o evolutie...inconstanta. A inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de 124 de milioane de euro, un profit de 157 de mii de euro si 403 angajati.

Totusi, in 2009, compania rula afaceri de doar 25 de milioane de euro, cu un profit de 75.000 de euro. Un an mai tarziu insa, Silnef MG obtinea un profit de 33 de ori mai mare, si anume de 2,5 milioane de euro, la o cifra de afaceri de 94 de milioane de euro.

Compania este detinuta de Remat MG, care de afla pe locul patru in top, cu afaceri de 93 de milioane de euro si profit de 144 de mii de euro. La randul ei, Remat MG este detinuta de un offshore cu sediu in Liechtenstein.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#piata fier vechi, #afaceri fier vechi, #companii fier vechi, #colectori fier vechi , #Companii Romania