Fondul Proprietatea aproba infiintarea CE Oltenia

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 19:14
1673 citiri
Fondul Proprietatea aproba infiintarea CE Oltenia

Fondul Proprietatea, actionarul minoritar al CEN Craiova, CEN Rovinari si CEN Turceni este de acor cu fuziunea companiilor in CE Oltenia.

Franklin Templeton, in calitate de administrator unic si manager de investitii al Fondului Proprietatea, saluta incheierea Memorandumului de Intelegere cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) privind infiintarea Complexului Energetic (CE) Oltenia.

Fuziunea urmeaza a avea loc pana la sfarsitul lunii martie 2012, potrivit calendarului agreat de catre companiile implicate.

Potrivit acestui acord, compania nou creata va fi listata la bursa printr-o oferta publica initiala sau va privatiza participatia minoritara cu un investitor strategic in termen de 24 de luni de la inregistrarea in Registrul Comertului. Compania va fi administrata in regim dualist, cu un Consiliu de Supraveghere si un Directorat.

In plus, CE Oltenia va fi inclusa in programul de implementare a unui management profesionist asumat de catre Guvern, prin care managerii vor fi selectati printr-un proces transparent si competitiv, cu ajutorul si sustinerea unei companii de executive search recunoscute international.

"In calitate de actionar minoritar la CEN Craiova, CEN Rovinari si CEN Turceni, Fondul considera termenii acestei fuziuni ca fiind favorabili pentru compania nou creata si, in consecinta, pentru actionarii Fondului. Cu un management profesionist care va implementa un plan de reforma cu viziune de piata, compania are sanse foarte bune sa devina viabila, creand valoare pentru toti actionarii", se arata intr-un comunicat.

In plus, prin listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), CE Oltenia va castiga vizibilitate in randul investitorilor internationali si va respecta criteriile stricte de guvernanta corporativa impuse de BVB, ceea ce va ajuta la protejarea drepturile tuturor actionarilor si investitorilor. Unul dintre cele mai importante rezultate ale listarii va fi accesul mai facil al companiei catre finantare pentru sustinerea investitiilor pentru dezvoltare.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a fost declarat castigator, in iulie 2009, al mandatului in valoare de 3,45 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor. Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager de investitii si administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#CE Oltenia infiintare, #actionar Fondul Proprietatea , #Companii Romania