HP Romania, anchetata pentru un posibil abuz de pozitie dominanta

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 14:47
2108 citiri
HP Romania, anchetata pentru un posibil abuz de pozitie dominanta

Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediul companiei Hewlett-Packard (HP) Romania si la sediile mai multor distribuitori ai acesteia in cadrul cadrul investigatiei declansate in urma unei plangeri privind o posibila incalcare a regulilor de concurenta nationale si comunitare.

"Avem suspiciuni privind un posibil abuz de pozitie dominanta al societatii HP Romania, manifestat printr-un comportament discriminatoriu in relatia cu unul dintre partenerii sai contractuali".

"Acest lucru poate afecta concurenta pe piata comercializarii consumabilelor pentru echipamente de printare marca HP si a serviciilor conexe" a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Documentele si declaratiile ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential. Efectuarea acestor inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei nici in ceea ce priveste vinovatia companiei investigate si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate.

Daca, in cadrul investigatiei, comportamentul anticoncurential al companiei HP Romania va fi confirmat, Consiliul Concurentei poate aplica o amenda ce poate ajunge pana la 10% din cifra de afaceri a intreprinderii sanctionate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#investigatie HP, #HP Romania investigatie Concurenta, #HP investigatie Consiliul Concurentei , #Companii Romania