Ideal, in reforma sanatatii: Pacientii isi aleg furnizorul de servicii medicale

Joi, 16 Februarie 2012, ora 15:01
1630 citiri
Ideal, in reforma sanatatii: Pacientii isi aleg furnizorul de servicii medicale

Noua lege a sanatatii trebuie construita pe trei principii, unul dintre acestea referindu-se la posibilitatea pacientului de a-si alege furnizorul de servicii medicale, precum si furnizorul de asigurari de sanatate, a declarat directorul general al Alico Asigurari, Theodor Alexandrescu.

"Sunt trei principii mari generale pe care le recomandam in noua reforma. Un principiu este acela de a oferi posibilitatea alegerii libere a pacientului, atat a furnizorului de servicii medicale, cat si a asiguratorului".

"Nu trebuie sa constrangem direct sau indirect pacientul sa aleaga un anumit furnizor de servicii medicale, un anumit furnizor de asigurari de sanatate", a declarat Theodor Alexandrescu.

Acesta a mai spus ca trecerea de la un sistem in care contributiile sunt obligatorii la un sistem in care cea mai mare componenta este voluntara trebuie sa fie graduala.

"Componenta obligatorie trebuie sa fie usor schimbata ca pondere catre componenta voluntara a contributiilor, iar furnizorul unic - statul - sa fie diversificat prin a oferi optiunea pacientilor sa aleaga si alti asiguratori, ajungandu-se la spargerea monopolului de stat", a mentionat Alexandrescu.

Acesta a mai spus ca un alt aspect important este viabilitatea sistemului financiar.

"Nu putem discuta de o reforma daca nu exista o viabilitate a sistemului financiar si daca povara financiara este trecuta din sistemul public in cel privat", a mai spus seful Alico Asigurari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Alico reforme sanatate, #Alico servicii medicale, #Alico legea sanatatii , #Companii Romania