IKEA estimeaza o crestere a vanzarilor de doua cifre in Romania

Marti, 14 August 2012, ora 16:40
1898 citiri
IKEA estimeaza o crestere a vanzarilor de doua cifre in Romania

Magazinul de mobilier si decoratiuni IKEA din Bucuresti va inregistra un avans de doua cifre al vanzarilor in actualul an de catalog, care se incheie la finele lunii august, sustinut de cresterea numarului de vizitatori.

"Vom inregistra o crestere de doua cifre fata de anul trecut", a declarat marti, intr-o conferinta de presa, Cornel Oprisan, retail manager Ikea Romania.

Magazinul detinut de retailerul suedez Ikea a inregistrat in perioada 1 septembrie 2010 - 31 august 2011 vanzari de 361,8 milioane lei, in crestere cu 10,5% fata de anul precedent.

Unitatea, situata in nordul Bucurestiului, a fost deschisa in 2006.

Oprisan a afirmat ca planurile legate de constructia celui de-al doilea magazin din Romania vor fi anuntate, atunci cand datele vor fi disponibile. "Ne intereseaza orice oras cu peste 300 mii de locuitori, iar constructia si amenajarea vor dura 14 luni. (...) Decizia este destul de grea si indelungata, se trece prin cateva filtre", a spus el.

Ikea Romania a lansat marti catalogul pentru intervalul septembrie 2012 - august 2013, in Romania fiind disponibile 950.000 de exemplare.

Reprezentantii retailerului au afirmat ca preturile valabile in urmatorul an sunt comparabile cu cele din perioada anterioara, iar gama de produse este schimbata in proportie de 20-25%.

Din totalul produselor comercializate de magazinul din Bucuresti 4% - 5% sunt realizate local.

Averea estimata a fondatorului IKEA, majorata dupa publicarea unor documente

In urma publicarii primelor date financiare ale francizorului Ikea, structura de conducere a companiei a fost clarificata, la fel si lista de proprietati ale acestora in companiile din interiorul imperiului suedez. In consecinta, averea estimata a miliardarului Ingvar Kamprad a fost majorata cu 1,4 miliarde de dolari, la aproape 39 de miliarde de dolari, in topul Bloomberg.

Detaliile financiare arata realizarea unor achizitii privind proprietatea intelectuala a Ikea, inclusiv marci inregistrate, pentru noua miliarde de euro (11 miliarde de dolari, de catre Inter Ikea Systems BV, o subsidiara a Inter Ikea.

"Structura de conducere a fost foarte complicata in trecut si am vazut un avantaj in simplificarea acesteia si consolidarea controlului sub francizorul Ikea", a spus Anders Bylund, purtator de cuvant al Inter Ikea. "Telul nostru e sa oferim o mai mare transparenta pentru angajatii si partenerii nostri de afaceri".

Kamprad, 86 de ani, a fost cel mai bogat om din Europa pana in luna iunie a acestui an, cand aprecierea actiunilor Inditex, cel mai mare producator de haine din continent, l-au propulsat pe Amancio Ortega, 76 de ani, in varful topului Bloomberg. Averea spaniolului a crescut cu 9,9 miliarde de dolari in 2012, pana la 45,1 miliarde de dolari.

Desi Kamprad a afirmat ca averea Ikea nu mai este a sa, dupa ce a separat compania in doua parti, in urma cu 30 de ani, Bloomberg ii atribuie intreaga valoare a gigantului suedez, de 11 miliarde de dolari, datorita controlului sau asupra structurii.

Toate francizele Ikea platesc 3% din totalul de vanzari catre Inter IKEA, adica aproape 789 milioane de euro in 2011. Apoi, Inter IKEA a platit 550 de milioane de euro catre Interego pentru dreptul de folosire a marcilor inregistrate ale companiei. Suma este de aproape 18 ori mai mare decat taxa de folosire a brandului.

Compania suedeza, fondata in 1943, detine 337 de magazine in 40 de tari sau teritorii. La nivel mondial, magazinele IKEA au generat vanzari de 26 miliarde de euro in 2011.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ikea vanzari Romania, #Ikea deschidere magazin Romania, #Ikea lansare catalog, #Ikea estimari profit Romania , #Companii Romania