Insolvente, restructurari si credite neplatite: Perspectivele afacerilor, pentru 2012

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 18:18
1996 citiri
Insolvente, restructurari si credite neplatite: Perspectivele afacerilor, pentru 2012

Managerii romani sunt sceptici in ceea ce priveste viitorul afacerilor lor si a mediului economic din Romania in anul 2012. Oamenii iau in calcul pentru anul viitor incapacitatea de a-si refinanta liniile de credit, restructurarea activitatii si chiar intrarea in insolventa.

Scepticismul afecteaza si sperantele ca principalele probleme cu care s-au confruntat in 2011, precum infrastructura, birocratia sau fiscalitatea, se vor rezolva in 2012.

Mai mult, antreprenorii de intreprinderi mici si mijlocii considera ca sfarsitul anului 2011 va fi marcat de un bilant mult mai slab decat 2010, potrivit sondajului realizat de Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR), in perioada 21 noiembrie-5 decembrie 2011.

Tehnologia, personalul, serviciile si publicitatea sunt principalele tinte pentru investitii in 2012 pentru majoritatea managerilor din Romania, ceea ce arata ca patronii de IMM-uri sunt constienti ca, fara investitiile in companiile pe care le conduc, sansele de a realiza profit in 2012 sunt minime.

Studiul a aratat ca jumatate dintre antrepenori anticipeaza o scadere a economiei in 2012 si ca 38% considera ca economia va stagna in urmatoarea perioada.

Daca managerii sunt pesimisti in perspectivele economice pe care le vad, situatia propriilor afaceri primeste o previziune si mai trista din partea managerilor, pentru 2012.

Astfel, majoritatea managerilor iau in calcul incapacitatea de a-si refinanta liniie de credit, iar un procent de 31% ia in considerare intrarea in insolventa sau restructurarea activitatii in 2012, daca economia isi pastreaza tendintele din 2011.

2011 nu a fost un an prielnic pentru micile afaceri

In 2011, cea mai mare problema a micilor intreprinzatori pare sa fi fost infrastructura, potrivit sondajului, urmata de coruptie, fiscalitate si "incompetenta Guvernului".

In plus sfarsitul anului 2011 va aduce un bilant mai slab decat in 2010, se tem managerii romani. Astfel, 44% din ei sustin ca anul acesta vor avea o cifra mai mica de afaceri fata de anul trecut, 37% nu vad nicio schimbare si doar 19% din cei chestionati spun ca ar fi avut un an mai bun fata de 2010.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#perspective afaceri 2012, #insolventa afaceri, #restructurari activitate companii, #manageri pesimisti , #Companii Romania