INTERVIU Spaolanse, Presedinte Schneider Electric Romania: Criza ne-a adus profit

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 17:44
2132 citiri
INTERVIU Spaolanse, Presedinte Schneider Electric Romania: Criza ne-a adus profit
Saulo Spaolanse, Presedinte Schneider Electric Romania

Schneider Electric Romania, reprezentanta locala a furnizorului de solutii, produse si servicii pentru segmentele energie si infrastructura are in plan extinderea, in special in zona serviciilor, a declarat Saulo Spaolanse, presedinte companiei, intr-un interviu acordat Business24.

Schneider Electric are, de asemenea, o prezenta extinsa si in domeniul aplicatiilor pentru segmentul rezidential. Compania ofera solutii, produse si servicii pentru domeniile energie si infrastructura, industrie, cladiri comerciale, centre de date si rezidential.

Ce planuri de investitii are Schneider Electric Romania? La cat se ridica investitiile de pana acum?

Schneider Electric investeste, in primul rand, in oameni. In acest sens, in anul 2011, a fost deschis in Bucuresti primul centru regional de suport clienti, care furnizeaza servicii in 14 limbi straine clientilor diviziei IT a companiei, urmat, in 2013, de un nou centru regional de suport pentru clientii Schneider Electric.

De la deschiderea acestor centre regionale, Schneider Electric Romania si-a extins constant echipa, angajatii call-center-ului reprezentand aproximativ 30% din echipa.

Cati angajati are compania?

Schneider Electric are, in prezent, 260 de angajati in Romania si Republica Moldova (215 in Romania si 45 in Republica Moldova). Compania si-a extins constant echipa, in special dupa deschiderea centrelor de suport clienti, iar planurile noastre includ extinderea echipei, atat in centrul de suport clienti, cat si la nivelul altor departamente ale companiei

Aveti planuri de extindere?

Suntem o companie in continua dezvoltare, iar extinderea va veni in special din zona serviciilor.

Cum au evoluat afacerile companiei in ultimii ani?

Afacerile din Romania au crescut constant in ultimii ani, compania estimand, si pentru acest an, o crestere datorita evolutiei in toate segmentele de piata pentru care ofera solutii: cladiri comerciale, energie si infrastructura, industrie, centre de date si rezidential.

Cresterile inregistrate de companie in ultimii ani au la baza in special zona de solutii de eficienta energetica, deoarece criza economica a impulsionat companiile si persoanele fizice sa constientizeze necesitatea implementarii unor solutii de reducere a consumului si, implicit, a facturilor la energie electrica, pentru a deveni mai eficiente si mai sustenabile.

Care sunt principalele proiecte ale Schneider Electric Romania?

Avem, in primul rand, proiecte cu partenerii nostri, in care implementam solutiile Schneider Electric de care acestia au nevoie, dintre care putem mentiona ca exemplu proiectul cu Centrul de birouri si sali de conferinta Willbrook Platinum Business & Convention Center din Bucuresti, in care Schneider Electric a implementat solutii moderne si eficiente pentru distributia si panourile electrice in cele doua cladiri ale ansamblului si suport tehnic pentru dezvoltator.

O alta zona in care compania este prezenta cu proiecte, atat la nivel global, cat si la nivel local, este cea legata de CSR. Astfel, un exemplu important il constituie Energy University, o platforma educationala online dezvoltata de Schneider Electric dedicata profesionistilor din domeniul energiei, centrelor de date, cat si altor persoane interesate de a afla cum pot gestiona cat mai eficient energia.

In cadrul acestei platforme, compania ofera cursuri online gratuite din domeniul eficientei energetice, al centrelor de date, al sustenabilitatii etc. Platforma este actualizata constant si extinsa cu noi cursuri din aceste arii sau din domenii conexe. In Romania, pana in prezent, peste 2000 de persoane s-au inregistrat la cursurile Energy University by Schneider Electric.

Un alt proiect global al Schneider Electric, desfasurat, incepand din acest an, si in Romania, este Go Green in the City, un concurs international de proiecte dedicat studentilor. Acestia se pot inscrie in echipe de cate doua persoane, dintre care cel putin una de sex feminin, pe site-ul oficial al competitie.

Participantii isi vor testa cunostintele in materie de energie, sustenabilitate, dar si despre companie. Cei selectati intre primii 100 vor beneficia de consultanta din partea unui mentor din cadrul Schneider Electric, care ii va ajuta sa elaboreze proiecte creative de gestionare eficienta a energiei. Echipele finaliste isi vor prezenta proiectele la Paris, iar castigatorii vor fi recompensati cu o excursie in jurul lumii (la trei dintre locatiile Schneider Electric) si cu pozitii profesionale in cadrul companiei.

Compania este prezenta pe o piata care reprezinta 72% din consumul de energie

Schneider Electric ofera solutii, produse si servicii pentru cinci segmente de piata principale: energie si infrastructura, industrie, cladiri comerciale, centre de date si rezidential. Impreuna, aceste cinci piete reprezinta 72% din totalul consumului de energie mondial.

O prima directie de dezvoltare este segmentul de eficienta energetica, stimulat considerabil de criza economica, iar oamenii au inceput sa acorde o tot mai mare atentie reducerii consumului de energie si, implicit, a facturilor.

O a doua directie este reprezentata de piata energiei regenerabile, care a atras importante investitii in ultimii ani si care continua sa faca acest lucru. O alta directie o constituie reteaua electrica, care trebuie sa devina mai inteligenta, modernizata, sa comunice si sa integreze energia regenerabila.

"Putem spune ca actuala criza economica a avut un impact pozitiv deoarece a reusit sa schimbe mentalitati - oamenii si organizatiile au inceput sa-si reconsidere nevoile si prioritatile in materie de consum al energiei si sa devina mai eficienti. O astfel de abordare va continua sa influenteze consumatorii si in anii urmatori", a incheiat Spaolanse.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Schneider Electric, #extindere activitate, #companie Romania , #Companii Romania