Licitatii-insolventa.ro, un nou site pentru vanatorii de chilipiruri

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 12:36
9147 citiri
Licitatii-insolventa.ro, un nou site pentru vanatorii de chilipiruri

Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR) a lansat site-ul www.licitatii-insolventa.ro, un instrument util pentru membrii Uniunii care pot gasi mai repede cumparatori sau investitori pentru bunurile scoase la licitatie.

Conceptul a fost lansat pentru ca piata insolventelor este in continua crestere, iar cei interesati sa cumpere sau sa investeasca in active si bunuri licitate nu au timpul necesar sa studieze zeci sau chiar sute de oferte postate pe diferite site-uri cu profil similar.

Ideea proiectului

"Am pornit acest demers avand in vedere intregul context in care ne aflam: o piata a insolventei care creste sustinut de 5 ani de zile, in care anual se deschid cu cel putin 10% mai multe dosare de insolventa decat in anul precedent, volumul mic de lichiditati de pe piata, dar si impactul spectaculos al internetului in mediul de afaceri", a declarat Arin Octav Stanescu, presedintele UNPIR.

In acest moment pe site sunt 900 de anunturi active de bunuri scoase la vanzare, cu o valoare totala ce depaseste 800 milioane de lei.

Site-ul este structurat pe sase categorii principale: Afaceri, Auto, Imobiliare, Industrial, Office si Altele si are si o versiune in limba engleza, disponibila la adresa de web: www.goodsforsale.eu.

De la terenuri, la pensiuni turistice

Pe categoria Afaceri sunt postate, in acest moment, noua anunturi, printre care se numara o baza de productie cu teren aferent pentru prelucrarea primara a lemnului (2.164.500 de lei), un complex comercial in Vatra Dornei (7.689.061) si o pensiune turistica (1.300.477 de lei).

La rubrica Auto sunt licitate autovehicule, camioane, vehicule utilitare si vehicule pentru transport persaoane, la preturi ce variaza intre 815 lei (o Dacie berlina 1310) si 188.440 de lei (o autoutilitara Volvo).

Tot de pe acelasi site pot fi cumparate bunuri pentru birou, de la piese de mobilier pana la aparatura de telecomunicatii. Un set format din aparat de aer conditionat si calculator are un pret de 44 de lei, in timp ce un pachet complet de aparatura birotica pentru birou incepe de la 40.000 de lei.

Ceasuri, articole vestimentare, accesorii pentru telefon sau chiar bauturi alcoolice pot fi cumparate prin intermediul categoriei Altele.

Anunturile pot fi postate gratuit, de catre orice membru al Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa, dar organizatorii sustin ca iau in calcul posibilitatea ca si alti practicieni in insolventa sa poata publica anunturi, contra cost, intr-o etapa ulterioara.

De asemenea, se gandesc sa atraga un numar cat mai mare de investitori, din toate statele europene. Pana la sfarsitul anului va fi lansat si al doilea modul al site-ului, cel de licitatii.

Investitia totala se ridica la cateva zeci de mii de euro si cuprinde dezvoltarea celor doua site-uri si integrarea lor cu instrumentele proprii UNPIR de administrare a acestora, dar si o campanie media pe print si online in publicatii care se adreseaza mediului de afaceri.

Pentru dezvoltarea conceptului organizatorii au apelat la serviciile Integris TCX, in timp ce de designul site-ului si s-au ocupat Blind Carbon Copy Communication si ACME Industries, acronimul de la A Company that Makes Everything.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#licitatii executari com, #bunuri executate silit, #licitatii publice , #Companii Romania