Magazinele Bricostore din Romania au fost preluate de grupul britanic Kingfisher

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 15:46
2303 citiri
Magazinele Bricostore din Romania au fost preluate de grupul britanic Kingfisher
In Marea Britanie Kingfischer detine magazinele B&Q

Grupul britanic de bricolaj Kingfisher a preluat de la compania franceza de retail Group Bresson cele 15 magazine Bricostore din Romania, cu vanzari de 131 milioane de euro anul trecut, si ia in calcul posibilitatea cresterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine.

Kingfisher nu a dezvaluit suma tranzactiei, care urmeaza sa fie finalizata in urmatoarele doua luni.

Magazinele din Romania urmeaza sa fie reconfigurate in formatul Brico Depot, utilizat de grupul britanic in Franta si Spania.

"Bricostore Romania a inregistrat vanzari de 131 milioane de euro anul trecut si profit EBITDA de 5 milioane de euro. Este unul dintre cei mai mari retaileri de bricolaj din Romania, cu magazine bine amplasate. Folosind formatul Brico Depot, exista posibilitatea cresterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine", se arata intr-un comunicat al grupului britanic.

Romania este o piata atractiva, in crestere, pentru bricolaj. Piata organizata de profil s-a triplat in perioada 2005-2011, la circa 1 miliard de euro, se arata in comunicatul grupului britanic.

"Piata de amenajari interioare din Romania are un potential solid de crestere, iar magazinele pe care le cumparam se afla in locatii bune", a declarat directorul general al Kingfisher, Ian Cheshire.

Dupa preluarea celor 15 magaizne, Kingfisher ajunge la aproximativ 1.050 de unitati in noua tari din Europa si Asia.

Kingfisher a inregistrat vanzari de 10,57 miliarde de lire sterline (12,3 miliarde de euro) pentru anul fiscal incheiat in ianuarie, in scadere cu 2,4% fata perioada similara a anului anterior.

Compania Bricostore face parte din grupul Bresson, cu activitati in sectorul de retail. Bresson detine in prezent in Franta supermagazinele alimentare Monoprix si spatiile comerciale But, destinate articolelor de mobilier.

Pe piata romaneasca de bricolaj functioneaza companii precum Ambient, bauMax, Bricostore, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI si Praktiker.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#preluare magazine Bricostore Romania, #piata bricolaj Romania, #investitii Kingfischer Romania , #Companii Romania