Managerii avertizeaza: Scad industria, serviciile si constructiile

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 10:45
1625 citiri
Managerii avertizeaza: Scad industria, serviciile si constructiile
Scade industria

Managerii firmelor romanesti prevad o scadere pana in luna februarie in industria prelucratoare, servicii si constructii in raport cu cele trei luni anterioare.

Managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural), de -9%, conform datelor Institutului National de Statistica (INS), preluate de NewsIn.

In ceea ce priveste numarul de salariati, se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -5% pe total industrie prelucratoare (-9% la intreprinderile mijlocii, cu 50-249 de salariati).

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza crestere moderata a acestora in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

Potrivit estimarilor din luna decembrie, in activitatea de constructii se va inregistra, pentru urmatoarele trei luni, scadere a volumului productiei (sold conjunctural -39%) si a numarului de salariati (sold conjunctural -33%). Managerii estimeaza scaderea stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -37%).

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural 2%).

In sectorul de comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural +1%), a volumului total al vanzarilor de marfuri (sold conjunctural +3%) si a numarului de salariati (sold conjunctural +4%).

Angajatorii prognozeaza, pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri (sold conjunctural +8%).

Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +16%).

Conform estimarilor din luna decembrie, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o scadere moderata (sold conjunctural -6%). In sectorul de servicii se estimeaza, pentru urmatoarele trei luni, scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -8%).

Potrivit opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor vor avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +9%).

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#economie romania, #companii industrie, #companii servicii, #scadere economica, #scadere afacere , #Companii Romania