Mechel: Protestele se reiau in aceasta saptamana

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 11:15
1442 citiri
Mechel: Protestele se reiau in aceasta saptamana

Protestele angajatilor combinatului Mechel de la Campia Turzii, impotriva restructurarilor masive, vor continua si in aceasta saptamana, potrivit liderului sindical Ioan Pascu.

"Avem aprobare pentru toata saptamana: in fiecare zi de la 10.00 la 12.00. Inceputul a fost mai greu. Acum suntem 10-12 persoane. Sper ca in zilele urmatoare sa se trezeasca colegii nostri si sa inceapa", a declarat liderul sindical, in cursul diminetii, de la Campia Turzii.

Protestele reprezinta o reactie a intentiilor conducerii combinatului siderurgic de a concedia inca 800 de angajati, dupa ce 800 au fost disponibilizati in luna martie.

"In 5 septembrie am convocat o intalnire cu consumatorii de produse metalurgice pentru ca Mechel sa poata incheia contracte, dar am vazut ca strategia lor era alta, ei erau hotarati sa faca disponibilizari si sa conserve o parte din capacitatile de productie", a spus prefectul judetului Cluj, Ioan Vuscan.

Dupa noul val de disponibilizari, la Mechel ar urma sa mai lucreze doar 238 de persoane, de la peste 5000, cat a avut combinatul in 2003, in momentul privatizarii.

Reprezentantii companiei justifica decizia de continuare a politicii de reducere a numarului de personal prin lipsa comenzilor.

Ponta vrea verificarea angajamentelor de privatizare

Premierul Victor Ponta a cerut ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, in cursul saptamanii trecute, sa verifice "rapid" modul in care s-au respectat angajamentele de privatizare de la combinatul Mechel Campia Turzii, apreciind ca avem de-a face cu un nou "exemplu de succes Nokia".

Angajamentele luate inainte de privatizare au fost realizarea de investitii tehnologice in valoare de 16,5 milioane de euro, investitii de mediu in valoare de 3,3 milioane de euro si suplimentarea capitalul cu 3,7 milioane de euro. Cumparatorul a preluat si datorii bugetare de 1,1 milioane de euro.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#proteste Mechel, #disponibilizari Mechel, #concedieri Mechel, #Mechel Campia Turzii , #Companii Romania