Metrorex ar putea primi fonduri europene intre 2014-2020

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 21:16
1511 citiri
Metrorex ar putea primi fonduri europene intre 2014-2020

Metrorex va fi inclusa pe lista potentialilor beneficiari ai programelor europene pentru infrastructura POS-T in alocarea bugetara 2014-2020, se arata intr-un document publicat luni de FMI.

De asemenea, Metrorex urmeaza sa adopte pana in luna iunie un nou program de circulatie pentru a aduce capacitatea de transport in linie cu cererea pietei.

Compania mizeaza in 2012 pe cresterea numarului de pasageri transportati cu circa 8,5%, la 185 milioane, de la 170,5 milioane in 2011, potrivit datelor Metrorex.

Introducerea a 16 trenuri noi de la inceputul lui 2013 va duce la cresterea veniturilor companiei, se mai spune in document.

Compania a achizitionat in luna noiembrie 16 trenuri de metrou, in valoare de 97 milioane euro, fara TVA, cu compania spaniola Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF).

Totodata, se are in vedere achizitia a inca opt trenuri, astfel incat o line de magistrala sa poata fi dotata cu acela;i tip de metrouri, iar printr-un imprumut de la BEI vor mai fi achizitionate 21 de trenuri pentru Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon.

La mijlocul anului trecut, fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, anunta ca planurile de dezvoltare vizeaza in urmatorii 10 ani sa fie finalizate 65 de statii noi de metrou, cu o investitie de 8,5 miliarde euro.

Metrorex a incheiat anul 2011 pe break-even, fata de pierderi de peste 50 milioane lei in 2010, veniturile totale fiind mai mari cu 4,96%, iar pentru acest an se estimeaza o majorare a veniturilor totale de peste 14%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#Metrorex fonduri europene Metrorex pierderi , #Companii Romania