Mic.ro, oficial in insolventa

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 12:25
1601 citiri
Mic.ro, oficial in insolventa

Mic.ro Retail SRL, companie detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu, a intrat, in mod oficial, in insolventa. Dupa pronuntarea sentintei civile, bunurile din averea debitoarei vor fi sigilate, iar creditorii trebuie sa se inscrie la masa credala pana la data de 26 noiembrie 2012.

Mic.ro Retail a intrat insolventa la inceputul acestui an, compania inregistrand datorii de 190 de milioane de euro. Omul de afaceri Dinu Patriciu detinea si magazinele miniMAX si Macro. Cu datorii totale de 265 milioane de euro, cele doua companii au intrat in insolventa la inceputul acestui an.

RVA Insolvency este administratorul judiciar desemnat pentru retelele de magazine Mic.ro si miniMax. Potrivit datelor RVA, Mic.ro Retail are peste 1.000 de creditori, printre care firme, persoane fizice si institutii ale statului.

Potrivit acelorasi surse, reprezentantul Mic.ro a spus ca datoriile firmei catre creditori se ridica la 698 de milioane de lei.

Dincolo de datoriile pe care le au la furnizori si la proprietarii spatiilor in care functioneaza, in ultimul an si jumatate lanturile de magazine detinute de Patriciu, Mic.ro si miniMax, s-au imprumutat de la mai multe banci cu peste 45 de milioane de euro.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Mic ro insolventa, #bani Mic ro, #datorii Mic, #Patriciu datorii Mic ro , #Companii Romania