Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Transporturilor a primit noua oferte de consultant pentru priviatizarea CFR Marfa

Ministerul Transporturilor a primit noua oferte de consultant pentru priviatizarea CFR Marfa


Ministerul Transporturilor a primit pana vineri noua oferte pentru contractul de consultant in privatizarea CFR Marfa, a anuntat ministrul Alexandru Nazare, aflat la Bruxelles.

"Am fost anuntat azi ca s-au prezentat noua oferte, s-au prezentat noua companii si consortii pentru castigarea locului de consultant in aceasta privatizare si ma bucur ca exista competitie, pentru ca avem nevoie de un partener credibil in aceasta privatizare", a declarat ministrul Alexandru Nazare. El a adaugat ca spera ca pana la jumatatea lunii aprilie sa fie desemnat acest consultant, care va incepe sa faca studiile necesare privatizarii.

Ministrul transporturilor a avut, vineri, la Bruxelles, intalniri la Directoratul de Politici Regionale, la Directoratul de Competitivitate si Directoratul Mobilitate si Transport (DG Move).

De asemenea, ministrul a avut o intalnire cu Johannes Hahn, comisarul pentru dezvoltare regionala, si urma sa aiba in cursul dupa-amiezii o intrevedere si cu Joachim Almunia, comisarul pentru concurenta. "In discutiile cu comisarul Almunia voi puncta principalele puncte pe care le aveam in discutie, un subiect foarte important pentru noi il reprezinta schema de compensare pentru CFR marfa. Dupa cum stiti, aceasta companie este intr-un proces de privatizare, noi am fost intr-un dialog constant cu DG Competetition in cursul anului trecut, am transmis deja, in mod informal, cateva documente pentru analiza la DG Move si voi prezenta calendarul, practic stabilit, de privatizare pentru CFR marfa, unde, in urmatoarele luni, vom contracta consultantul de privatizare. Acesta este un pas foarte important, pe care il avem precizat in scrisoarea de intentie cu FMI si in anexe", a precizat Nazare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1370 ori