Monica Basu, La Belle Vie: Despre business in stil frantuzesc

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 00:00
3615 citiri
Monica Basu, La Belle Vie: Despre business in stil frantuzesc

Monica Basu, proprietarul "La Belle Vie", vorbeste despre o afacere cu aer francez, nascuta din dragoste pentru cultura franceza. A renuntat la cariera in corporatie si a ales calea antreprenoriatului pentru a avea mai multa libertate si timp sa faca acele lucruri care conteaza pentru ea.

A ezitat, initial, intre un business de consultanta in resurse umane si o cafenea "altfel". A ales "La Belle Vie", cu o strategie simpla si boema: o cafenea in stil neoclasic frantuzesc ce include un butic de tip buy-back pentru haine si accesorii ce poarta numele unor designeri de talie internationala.

Investitia initiala de 60.000 de euro s-a transformat astfel intr-un business dedicat relaxarii, unde se intalneste cu "oameni frumosi", intr-un ambient frantuzesc dat de mobilierul din lemn masiv, candelabre neo-clasice, biblioteci si imagini vintage.

Despre afacerea, timp liber si investitii pentru bunastarea personala vorbeste Monica Basu, intr-un interviu acordat Business24

Spuneti-ne mai multe despre povestea "La Belle Vie". De ce ati ales o afacere cu tematica "a la francaise"?

Pentru ca iubesc Franta si pentru ca asociez frumosul cu tot ceea ce are aceasta tara: peisaje, mobilier, pictura, literatura, muzica, decoratiuni, cafenele, muzee, strazi, case, gradini.

Care este cel mai puternic argument care ii aduce inapoi de fiecare data pe clientii dumneavoastra?

Nu suntem de foarte mult timp pe piata, asa ca nu putem vorbi despre clienti vechi. Incercam sa ne fidelizam clientii prin diverse promotii sau discounturi. Cei care revin ne spun sa o fac pentru atmosfera, pentru ca se simt ca acasa.

In cadrul cafenelei exista si un butic cu haine si accesorii ce poarta numele unor designeri de talie internationala. Ati incheiat un contract cu acele case? Cum a ajuns sa se concretizeze acest parteneriat?

Nu este vorba despre un parteneriat cu acesti designeri. Este vorba despre un concept de buy-back care se practica in strainatate si in ceea ce priveste hainele si accesoriile. In momentul in care m-am plictisit de o poseta sau de o rochie am mai multe optiuni: le depozitez in pod, le dau cuiva cadou sau ...le vand unui astfel de butic. Clientele noastre ne pot aduce haine, pantofi, accesorii pentru a le vinde altor cliente.

Cat de profitabila este aceasta afacere?

In acest moment nu putem vorbi despre profit, insa din studiile pe care le-am facut, afacerile din domeniul HoReCa sunt profitabile.

Antreprenoriatul vine, de obicei, cu griji in plus si cu mult mai putin timp liber decat cariera intr-o corporatie. S-a intamplat acest lucru si in cazul dumneavoastra?

Cand am ales aceasta cale, am facut-o in primul rand pentru a-mi gestiona timpul dupa bunul plac. Asa ca, da am mai multe griji, dar timp liber am mai mult.

Ce inseamna pentru dumneavoastra "timpul liber"?

Pentru mine timp liber inseamna sa nu stiu cat e ceasul si in ce data suntem. De fapt asta inseamna pentru mine viata frumoasa: viata ca o vacanta.

Ce pasiuni aveti? Cat investiti in ele?

Consider ca nu am pasiuni costisitoare. Ador vacantele, imi place foarte mult sa citesc, sa gradinaresc si imi place designul de interior.

Si, pentru ca suntem la editia de weekend "Cum sa-i cheltuiesti", care a fost cea mai valoroasa investitie pe care ati facut-o pentru dumneavoastra, personal?

Cel mai mult investesc in vacantele in Franta, bineinteles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#business frantuzesc, #Monica Basu La Belle Vie, #afaceri cafenea, #afaceri butic buy back , #Companii Romania