Moody's a retrogradat in scadere ratingul Transelectrica de la "Baa3" la "Ba1"

Joi, 05 Iulie 2012, ora 10:01
1432 citiri
Moody's a retrogradat in scadere ratingul Transelectrica de la "Baa3" la "Ba1"

Moody's Investors Service a revizuit in scadere, de la "Baa3" la "Ba1" (categoria speculativa), ratingul corporatist (CFR) acordat companiei Transelectrica si a atribuit un calificativ "Ba1" pentru ratingul PDR - probability of default (probabilitate de intrare in incapacitate de plata), se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Actiunea de rating reprezinta o tranzitie a ratingului Transelectrica in categoria speculativa, de la categoria "investment grade" (recomandat pentru investitii), a anuntat Moody's. Agentia a plasat sub revizuire, pentru o posibila retrogradare, ratingurile Transelectrica.

"Retrogradarea ratingurilor Transelectrica de la "Baa3" la "Ba1" reflecta revizuirea in scadere, de la ridicat la solid, a estimarii noastre privind nivelul sprijinului extraordinar pe care Transelectrica se poate astepta sa-l primeasca de la actionarul sau majoritar - guvernul Romaniei. Revizuirea, pentru o posibila retrogradare, a ratingurilor Transelectrica se va concentra pe evaluarea lichiditatilor companiei, care sunt in mod semnificativ dependente de capacitatea firmei de a obtine finantare externa, pentru realizarea planului major de investitii", a afirmat Richard Miratsky, vicepresedinte al Moody's.

Revizuirea estimarii privind nivelul sprijinului pe care Transelectrica se poate astepta sa-l primeasca de la guvern reflecta, in opinia Moody's, recenta scadere, de la 73,69% la 58,69% a participatiei detinute de detinute de executiv la Transelectrica, estimarea agentiei ca executivul si-ar putea reduce si mai mult participatia detinuta la aceasta companie, aproape de pragul de 51%, pe termen mediu si scurt si revizuirea in scadere a ipotezei probabilitatii unui ajutor al guvernului sau alta interventie economica in cazul in care Transelectrica se confrunta cu probleme majore, evidentiate in cazul recentei cereri de insolventa a Hidroelectrica.

Transelectrica a raportat un profit net in valoare de 43,636 milioane de lei in primul trimestru din acest an, de peste 3,7 ori mai mic comparativ cu perioada similara a anului trecut. La 31 martie 2012, compania a inregistrat venituri totale de 900,106 milioane de lei si a efectuat cheltuieli totale de 843,036 milioane de lei, rezultand un profit brut de 57,069 milioane de lei. Cifra de afaceri a Transelectrica a depasit 884 milioane de lei.

Dupa primul trimestru al acestui an, compania consemna datorii totale de 1,856 miliarde de lei si creante de incasat de 978,816 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Moodys rating Transelectrica, #rating Transelectrica, #retrogradare rating Transelectrica , #Companii Romania