Moody's pastreaza ratingul Transelectrica la Baa3

Joi, 08 Martie 2012, ora 11:52
1300 citiri
Moody's pastreaza ratingul Transelectrica la Baa3

Moody's Investors Service a reafirmat ratingul Transelectrica la Baa3 cu perspectiva stabila, mentinand astfel compania la categoria 'investment grade', se arata intr-un comunicat al companiei, remis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti.

Potrivit Transelectrica, Moody's Investors Service considera ca exista un anumit risc de reglementare din cauza mecanismului relativ rigid de stabilire a tarifelor de catre Autoritatea de Reglementare (ANRE), in special cu privire la recuperarea la timp a costurilor asociate cu investitiile.

"Factorii principali care stau la baza imbunatatirii profilului financiar din anii 2010-2011 sunt cresterea treptata a volumului de energie electrica transportata si o crestere a tarifului mediu. Transelectrica a dovedit ca are capacitatea de a atrage finantari noi pentru a acoperi CAPEX-ul, are o abordare precauta si nu angajeaza investitii fara finantare aprobata in prealabil", se precizeaza in comunicatul companiei.

Potrivit Transelectrica, imbunatatirea fluxului de numerar a permis intensificarea programului de investitii. Pe de alta parte, desi moneda romaneasca s-a stabilizat incepand cu anul 2009, profilul financiar al Transelectrica ramane expus fluctuatiilor de schimb valutar, mai mult de 90% din datoriile companiei fiind contractate in valuta straina.

Ministrul Economiei, Lucian Nicolae Bode, a aratat, in februarie, ca Transelectrica va avea management privat spre sfarsitul anului.

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania. Statul roman detine 73,6% din actiunile Transelectrica, Fondul Proprietatea - 13,4%, iar cota de actiuni care se tranzactioneaza liber este de 12,8%.

Transelectrica a incheiat anul 2011 cu un profit net (preliminat) de 90,279 milioane lei, de 9,5 ori mai mare fata de cel auditat pentru 2010.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#agentii evaluare Transelectrica, #Moodys rating Transelectrica, #evaluare rating Transelectrica , #Companii Romania