Neagoe: Posta Romana, tinta unor atacuri de imagine care ii vor scadea valoarea de piata

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 10:10
3169 citiri
Neagoe: Posta Romana, tinta unor atacuri de imagine care ii vor scadea valoarea de piata

Daniel Neagoe, fostul director general al Postei Romane, transmite, printr-un comunicat remis NewsIn, ca ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, si premierul Victor Ponta, "distrug credibilitatea" companiei, "scazand probabil cu buna stiinta valoarea de piata a acesteia".

"Am constatat cu profunda nemultumire faptul ca ministrul Dan Nica, ajutat si de premierul Victor Ponta distrug, in aceste zile, credibilitatea Companiei Posta Romana, scazand probabil cu buna stiinta valoarea de piata a acesteia. Este inadmisibil ca inaintea unei posibile privatizari, ministrul comunicatiilor sa prezinte intr-o lumina extrem de defavorabila Posta Romana, desi cunoaste foarte bine cate eforturi s-au facut in ultimii ani pentru a o readuce la parametri optimi", sustine fostul director al companiei.

In opinia sa, "este aproape de necrezut" ca Dan Nica incearca "sa arunce toate problemele companiei" pe seama managementului din care a facut parte, "desi datele si cifrele arata clar ca abuzurile din Posta Romana au fost produse de conducerea aferenta guvernarii Tariceanu".

"Compania Nationala Posta Romana a avut, incepand din luna august 2011, profit operational si a incheiat pe plus primul trimestru al anului 2012. Pierderile invocate de actualul ministru au fost acumulate incepand cu a doua jumatate a anului 2008 cand au fost incheiate majoritatea contractelor paguboase, care au fost reziliate pe durata mandatului meu.

"Astfel, au fost reziliate contractele cu G4 pentru transport monetar, cu Blue Air pentru transport aerian, cu UTI pentru mentenanta si cu Romprest pentru curatenie. Ele fusesera incheiate in 2008. Un alt exemplu este contractul cu Smart Telecom Solutions, care a fost semnat in timpul guvernarii PNL-PSD. Acest contract a fost reziliat de urgenta in 2009", precizeaza fostul director al Postei.

Neagoe: Nicio ruda de-a mea nu e actionar in vreo firma care sa aiba contracte cu Posta Romana

"In schimb, i-as aminti domnului ministru Nica cat de mult a avut de suferit bugetul Postei Romane din cauza contractului incheiat in 2003, in timpul mandatului sau, contract de comunicatii semnat cu Grupul Industrial Roman (GIR). Ceea ce nu spune ministrul Nica este faptul ca in prima zi in care a venit la minister mi-a cerut sa demisionez fara nici un fel de evaluare profesionala, a mea sau a companiei. Nu l-a interesat, de pilda, faptul ca, in calitate de director, mi-am indeplinit criteriile de performanta stabilite prin contractul de munca. Au inceput si probabil vor continua epurarile pe criterii politice", reclama Daniel Neagoe.

"In schimb, cred ca domnul Nica se teme foarte tare ca, din calitatea de audiat de catre DNA cu privire la activitatea fostului director al Postei, Dan Toader, sa nu devina cumva inculpat. Din acest motiv cauta vinovati oriunde, mai putin in propria ograda", adauga el.

Neagoe asigura opinia publica de faptul ca, in mandatul sau, "au fost facute cele mai importante rezilieri de contracte paguboase provenite din guvernarea PNL-PSD in valoare de aproximativ 500 de milioane de euro".

"De asemenea, nu au fost facute concedieri masive, care sa vulnerabilizeze institutia, asa cum preconizeaza ministrul Nica in viitorul apropiat. Personal, ma voi lupta in continuare pentru ca Posta Romana sa nu fie privatizata pe un pret de nimic. Voi monitoriza atent tot ce se intampla in aceasta institutie si voi lua mereu pozitie impotriva incercarii de a crea Postei Romane o imagine dezastruoasa in dispretul cel 35.000 de angajati", mai afirma fostul director, precizand si ca, din august 2011, compania a inceput sa obtina profit.

Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a declarat joi ca fostul director al Postei Romane, Daniel Neagoe, a atribuit fara licitatie contracte de 90 milioane euro unei firme de constructii cu punctul de lucru in apartamentul mamei acestuia.

"Directorul Neagoe a dat aproximativ 90 milioane euro pentru servicii unei firme care are sediul in locuinta mamei lui", a precizat Nica.

Este vorba de firma Mefisto Com din Breaza, cu punct de lucru aflat intr-o locuinta aflata in proprietatea mamei fostului director.

"Il invitam pe fostul director general, domnul Daniel Neagoe, protejatul doamnei Roberta Anastase sa ne spuna cum a reusit sa faca atat de putine lucruri in doi ani de zile? Cum a reusit sa contribuie in doar doi ani la falimentarea unei institutii care exista in Romania de peste 150 in Romania? Il invitam pe domnul Boc si pe ministrii pe care dansul i-a numit sa ne lamureasca cum au putut sa bage in groapa cel mai mare angajator din Romania, o institutie de mare interes pentru tara noastra? Cum au aprobat bugetele de venituri si cheltuieli vazand furturile care erau perfect vizibile in cifrele contabile?", a mai spus Nica.

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#Posta Romana rezultate financiare, #restructurari posta romana, #atac imagine Posta Romana, #Neagoe Posta Romana , #Companii Romania