O companie din Alba primeste 3,7 milioane de euro pentru "cosmetizarea" unor ruine

Luni, 01 Iulie 2013, ora 08:15
2442 citiri
O companie din Alba primeste 3,7 milioane de euro pentru "cosmetizarea" unor ruine

Autoritatile din Alba Iulia dau aproape patru milioane de euro pentru lucrari de restaurare a vestigiilor arheologice. Fericitul castigator este o companie cu traditie in contracte cu autoritatile ce a castigat, in ultima perioada, toate licitatiile publice pentru lucrari de restaurare la diferite obiective turistice din municipiu cum ar fi: portile Cetatii bastionare, zidurile sau santurile cetatii Alba Iulia.

Autoritatile locale din Alba Iulia au atribuit, prin licitatie publica, un contract de peste 16,5 milioane de lei firmei Corint. Obiectul contractului este: "Punerea in valoare a vestigiilor arheologice descoperite in perioada de implementare a proiectului "Reabilitarea Centrului istoric Alba Iulia, fortificatia de tip Vauban - Cai de acces, iluminat exterior si mobilier urban. Zona Interioara".

Pentru acest proiect, autoritatile locale au organizat o licitatie publica, iar criteriul luat in calcul a fost pretul cel mai scazut. Investitia va fi sustinuta prin Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere. Proiectul se implementeaza pe durata a 27 de luni.

Au intrat in cursa 3 companii, insa castigatorul a fost desemnat Corint SA, companie controlata de Dan Sabau si de sotia acestuia, Doina Sabau.

Afaceri de familie

Familia Sabau pare sa se fi specializat in restaurarea vestigiilor istorice, intrucat firma pe care o controleaza a castigat mai toate licitatiile pe aceasta tema, ceea ce a facut ca afacerile sa infloreasca in ultimii ani.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, compania Corint avea in 2011 o cifra de afaceri de 204.393 lei (46.000 de euro) si doar 5 angajati.

Un an mai tarziu, compania raporta o cifra de afaceri neta de 1.843.477 de lei (418.000 de euro) si 21 de angajati.

Pe langa contractele pe care compania controlata de familia Sabau le castiga, veniturile societatii s-au rotunjit si cu ajutorul... Episocopiei Romano-Catolica.

Institutia a dat drept de folosinta omului de afaceri Dan Sabu pentru cladirea Ierihon, un important obiectiv turistic al orasului. Fiind situata in centrul orasului, cladirea este o mina de aur pentru orice om de afaceri. In aceasta locatie, omul de afaceri a deschis un restaurant pentru turisti.

Firma a castigat cele mai multe dintre contractele pentru restaurarea cetatii Alba Iulia. In total, in ultimii doi ani, compania a rulat 40 de milioane de euro din fonduri europene pentru restaurari, in conditiile in care pana in prezent, autoritatile au pus la bataie 68 de milioane de euro pentru aceasta cetate.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#vestigii Alba Iulia, #contracte vestigii Alba Iulia, #fonduri europene vestigii Alba Iulia, #Corint contract vestigii , #Companii Romania