Oltchim asigura ca va colabora fara rezerve cu viitorul actionar majoritar

Luni, 13 August 2012, ora 16:25
1515 citiri
Oltchim asigura ca va colabora fara rezerve cu viitorul actionar majoritar

Managementul Oltchim va colabora fara rezerve cu noul actionar majoritar, dupa finalizarea procesului de privatizare, pentru ca societatea sa ramana un agent economic de prim rang in economia nationala si ca sa se asigure securitatea economica si sociala in judetele Valcea si Arges.

"Managementul Oltchim SA saluta initiativa autoritatilor de a continua procesul de privatizare si aparitia anuntului pentru depunerea, in luna septembrie 2012, a ofertelor finale pentru preluarea de catre un investitor privat a pachetului de actiuni detinut de statul roman la societate.

Totodata, va sprijini pe deplin orice potential ofertant, in limitele legii si atributiilor sale, pentru a desfasura analizele preliminare asupra societatii, necesare elaborarii ofertelor finale in procesul de privatizare", se subliniaza intr-un comunicat de presa.

Potrivit acestuia, managementul Oltchim "este pregatit si deschis sa colaboreze fara rezerve cu investitorul privat, respectiv noul actionar majoritar dupa finalizarea procesului de privatizare, indiferent cine va fi acest investitor desemnat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in urma procedurii de selectie".

Ofertele de privatizare trebuie depuse pana la 13 septembrie

Oltchim urmareste continuarea activitatii, atat in perioada de pana la privatizare cat si dupa aceea, astfel incat "societatea sa ramana un agent economic de prim rang in economia nationala si sa se asigure securitatea economica si sociala in judetele Valcea si Arges", mai afirma managementul societatii.

Ofertele de privatizare pentru combinatul Oltchim Ramnicu Valcea trebuie depuse pana la 13 septembrie 2012, iar licitatia va avea loc in ziua urmatoare, potrivit unui comunicat al companiei remis, vineri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Criteriul de selectie este cel mai mare pret, iar pretul de oferta se situeaza la valoarea de 0,1 lei/actiune.

In anuntul de privatizare se arata ca viitorul actionar majoritar va putea decide cumpararea de catre companie sau alta entitate a activelor Arpechim Pitesti, aferente activitatii de rafinare detinute de OMV Petrom.

Combinatul Oltchim face parte dintre companiile de stat pentru care autoritatile romane s-au angajat, in negocierile cu Fondul Monetar International (FMI), sa demareze programul de privatizare.

La sfarsitul lunii aprilie, Comisia Europeana (CE) a aprobat conversia in actiuni a creantelor Oltchim la AVAS, dar din cauza faptului ca aceasta operatiune nu s-a facut in timp util, privatizarea combinatului a fost amanata pentru luna septembrie a acestui an.

Oltchim Ramnicu Valcea a incheiat primul trimestru din acest an cu pierderi nete de 82,8 milioane lei, de peste 30 de ori mai mari fata de cele raportate in perioada similara din 2011 (2,68 milioane de lei). Actionarul majoritar al Oltchim este Ministerul Economiei, cu 54,8062% din actiuni.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Oltchim Ramnicu Valcea privatizare, #Oltchim actionar majoritar, #Oltchim privatizare oferte , #Companii Romania