Oltchim: Bogdan Nicolae Stanescu va fi administrator special

Miercuri, 13 Martie 2013, ora 10:46
2283 citiri
Oltchim: Bogdan Nicolae Stanescu va fi administrator special

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anuntat ca la Oltchim va fi numit joi Bogdan Nicolae Stanescu, care in prezent lucreaza la BNR, administrator special.

"Va fi interfata dintre actionari si administratorii judiciari. Stanescu va desemna si o conducere interimara la Oltchim, dat fiind ca actualul director si-a prezentat demisia care intra in functiune pe data de 15 martie", a spus Vosganian.

Vosganian a mentionat ca isi doreste un manager angajat prin criterii de performanta.

Nicolae Balan, unul dintre administratorii judiciari de la Oltchim, a identificat trei cauze care au dus la insolventa combinatului din Ramnicu Valcea.

"In primul rand, au fost masuri manageriale inadecvata si de remunerare a neperformantei, precum si probleme la fluxul de numerar. A doua cauza se refera la tranzactiile comerciale si investitiile ineficiente care au decapitalizat substantial societatea. Nu in ultimul rand, avem o serie de persoane care au fost identificate drept cauza a insolventei", a spus Balan, in cadrul unei conferinte organizate miercuri, la sediul ministerului Economiei.

Acesta a mai adaugat ca situatia proasta in care se afla Oltchim, respectiv una de "insolventa clara" era evidenta din 2009.

"Au fost acumulate cheltuieli salariale care au facut imposibila redresarea societatii. In contractul colectiv de munca sunt prevazute o serie de drepturi care in mod evident erau compatibile cu o situatie a unei societati aflate pe profit", a spus Balan.

El a mai mentionat ca in 2009 cheltuielile salariale eraj de 79,4 milioane si ca acestea au crescut pana la 118 milioane lei anul trecut. De asemenea, Oltchim avea pierderi de 200 milioane lei in fiecare an, desi "bugetele aratau cresteri semnificative pe cifra de afaceri, dar in niciun an nu se prevedea o recuperare semnificativa".

Managementul a remunerat o nonperformanta si a contribuit la adancirea pierderilor, spune Balan.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#Vosganian Oltchim administrator special, #Bogdan Nicolae Stanescu Oltchim , #Companii Romania