Olympus Romania: Imprumut de 30 mil euro de la Black Sea Trade Bank

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 18:13
2480 citiri
Olympus Romania: Imprumut de 30 mil euro de la Black Sea Trade Bank

Olympus Romania a obtinut un imprumut de 30 de milioane de euro de la Black Sea Trade and Development Bank pentru continuarea investitiilor. In noiembrie 2011, compania de lactate a inaugurat cea mai avansata fabrica din punct de vedere tehnologic din Romania, in urma unei investitii de 55 de milioane de euro din fonduri proprii.

Imprumutul, acordat pe o perioada de sapte ani, va permite cresterea capacitatii de export pe pietele internationale si respectarea standardelor ridicate de mediu si de calitate pentru produsele sale.

Potrivit reprezentantilor Olympus, Romania trebuie transformata intr-o poarta de export catre pietele dezvoltate din Europa de Vest. In prezent, 80% din productia locala este destinata pietelor internationale. In 2011, Olympus a fost al doilea investitor din Romania, dupa valoarea investitiei, iar cifra de afaceri a fost de 22,6 milioane de euro.

"Fabrica din Brasov este una dintre cele mai dezvoltate fabrici de produse lactate din Europa - este obligatoriu ca noi sa crestem standardele si sa ne mentinem pozitionarea pe piata ca fiind producatorul celor mai bune lactate. Scopul nostru este sa avem aceeasi pozitionare si pe alte piete europene.

Trebuie sa punem din plin in valoare materia prima romaneasca si sa demonstram ca este una dintre cele mai bune pentru produsele lactate", a declarat presedintele Olympus, Dimitrios Sarantis.

"Aceasta operatiune are un impact important asupra dezvoltarii companiei, sprijinind modernizarea si consolidarea capacitatilor de export. In acelasi timp, promoveaza comertul si investitiile regionale. Acest lucru reflecta mandatul dual al BSTDB, de institutie de dezvoltare regionala, cu misiunea de a sprijini dezvoltarea economica si cooperarea regionala intre tarile noastre membre", a declarat Mustafa Boran, Vice President Banking BSTDB, la semnarea acordului de imprumut.

Cu o capacitate totala de colectare a laptelui de 40.000 de litri pe ora, noua fabrica din Brasov produce deja iaurt, lapte proaspat si UHT, branza, precum si smantana, toate sub brandul Oly.

Produsele de cea mai inalta calitate sunt deja distribuite in lanturile de hiper si supermarketuri din Romania si din Europa. In primul semestru al anului 2012, noi produse vor completa gama de iaurt Oly. Unele dintre cele mai apreciate produse de catre consumatorii romani sunt iaurtul grecesc, laptele Oly, precum si telemeaua.

Fabrica din Brasov are trei unitati principale de productie: iaurt (120 tone/zi), telemea (100 tone/zi) si lapte (PET: 16.000 de litri/ora, Tetrapack: 10.500 de litri/ora).

Intinsa pe o suprafata de 25.000 mp, fabrica de la Halchiu beneficiaza de echipamente de ultima generatie pentru receptia si procesarea laptelui la nivel european, precum si pentru ambalarea produselor finite.

"In ultimii 12 ani, am adoptat o strategie prin care am construit relatii puternice cu fermierii locali, pentru a asigura o materie prima de inalta calitate, folosita in toate produsele noastre. In acest fel, asiguram o productie de lactate care poate satisface si cele mai competitive piete", preciza Ioannis Kommatos, Deputy Managing Director Olympus Romania, la momentul lansarii fabricii.

Grupul de companii, detinut de o familie aflata la a treia generatie in producerea lactatelor, are sediul in Trikala, Grecia, si deruleaza operatiuni in 34 de tari, inclusiv in piete precum SUA, Marea Britanie, Germania si Italia.

Veniturile totale ale grupului au atins 216 milioane de euro in 2010, reprezentantii Olympus estimand o cifra de afaceri de 240 de milioane de euro pentru 2011. In prezent, grupul detine cinci unitati de productie in Grecia, Bulgaria si Romania, care produc lactate si sucuri naturale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Olympus Romania imprumut Black Sea Trade, #investitii Olympus Romania, #lactate Olympus Romania, #fabrica Brasov Olympus , #Companii Romania