Omul banuit ca a distribuit Salmonella in toata tara e cel mai tanar milionar

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 12:01
10024 citiri
Omul banuit ca a distribuit Salmonella in toata tara e cel mai tanar milionar
Iustin Paraschiv, cel mai tanar milionar din Romania, implicat in scandalul fraudei alimentare de 50 de milioane de euro

Cel mai tanar milionar al tarii, Iustin Paraschiv, omul de afaceri de 31 de ani cu business-uri de 75 de milioane de euro, este cercetat de procurori in cea mai mare frauda din industria alimentara "infestata" si cu Salmonella.

Autoritatile ancheteaza in aceste zile cel mai mare caz de frauda in industria alimentara in care sunt implicati un procuror, un senator, angajati din ANAF si avocati. Ba mai mult decat atat, din cauza acestei grupari infractionale tone de carne stricata au ajuns in mai multe magazine din tara. Potrivit anchetatorilor si firma Carmistin detinuta de Iustin Paraschiv, omul de afaceri care in 2012 ocupa locul 60 in Top Forbes 500 de miliardari, pare sa fie implicata in acest scandal.

Iustin Paraschiv se pare ca a fugit din tara dupa ce a izbucnit acest scandal si s-ar fi "retras" in Bolivia, sustin surse judiciare citate de RTV. Totusi, intr- declaratie facuta pentru Business24 omul de afaceri a dezmintit informatia.

"In urma informatiilor aparute in presa cum ca as fi plecat din tara tin se precizez ma aflu in Romania si imi desfasor activitatea in mod normal. Asistam in prezent la o campanie de denigrare pe care inca nu o inteleg. Informatiile aparute in ultimele 24 de ore referitoare la plecarea mea in Bolivia sunt total false. Operatiunea demarata de autoritati pentru curatarea pietei este benefica. Toata aceasta campanie de stopare a evaziunii nu poate decat sa ma bucure, deoarece tocmai eu am militat in ultimul an, prin pozitii publice, impotriva evaziunii fiscale. In aceasta faza nu pot decat sa ma pun la dispozitia organelor de control pentru a clarifica lucrurile. Dupa ce voi discuta organele statului vom reveni cu o pozitie oficiala asupra acestui subiect", a declarat omul de afaceri Iustin Paraschiv.

La 31 de ani, prahoveanul Iustin Paraschiv controleaza un grup de firme a caror cifra de afaceri consolidata depaseste 75 de milioane de euro. Grupul de firme al familiei Paraschiv este format din companii unde activeaza, precum: Carmistin, Avicarvil, Ladrisi Grup, Pajo Holding etc.

Firma care pare sa fie implicata in aceasta poveste este Carmistin SRL, companie ce are ca obiect de activitate "comert cu ridicata al carnii si produselor din carne". Potrivit unor rapoarte furnizate de portalul Risco, firma este pe profit din 2010. Anul trecut compania a raportat o cifra de afacere de 237,4 milioane de lei (53,6 milioane de euro) raportat la un profit de 1,41 milioane de lei (318 mii de euro).

O firma cu un picior in prapastie a pus pe piata zeci de tone de carne stricata

Pana in prezent, autoritatile au retras de pe piata produsele companiei Avicola Calarasi care ar fi fost infestate cu Salmonella. Potrivit datelor furnizate de Autoritatea pentru Siguranta Alimentelor, pana in prezent s-au retras de pe piata 30 de tone de carne de pui.

Potrivit unor rapoarte Risco, compania Avicola Calarasi se afla intr-o situatie financiara instabila.Nivelul profitabilitatii operationale si nete, precum si situatia datoriilor curente nete se afla intr-o zona care indica riscuri ridicate. Este probabil ca in perioada urmatoare aceasta firma se va confrunta cu dificultati in asigurarea lichiditatilor necesare pentru a-si desfasura activitatea in conditii optime.

Compania a raportat pierderi in ultimii trei ani. Spre exemplu, in 2012 raportat la o cifra de afaceri de 103 milioane de lei (23,3 milioane de euro) si pierderi de 9,3 milioane de lei (2,1 milioane de euro). In primele sase luni ale anului, compania a raportat o cifra de afaceri de 50 de milioane de lei (11,4 milioane de euro) si o pierdere de 11 milioane de lei (2,5 milioane de euro). Firma are in prezent 364 de angajati.

Cum actionau membrii gruparii

Orlando Daher, actionar al Avicola Calarasi pare a fi "pionul" principal in acest caz de evaziune fiscala. Potrivit anchetatorilor, el ar fi dispus ca o parte din carnea care a fost returnata de hipermarketuri pentru a expirat sa fie reambalata si revanduta. Practic au schimbat eticheta cu data de expirare departe de "ochii" autoritatilor de control.

El i-a cerut adminstratorului unei firme care presta servicii catre SC Avicola Calarasi SA sa il ajute sa gaseasca o solutie prin care se pot reambala cantitati de pui, fara ca activitatea sa fie supravegheata sau verificata de persoane specializate, respectiv de medici veterinari. Marfa era redistribuita apoi hipermarketurilor.

In acest circuit evazionist sunt implicate firme producatoare de carne si produse din pui, precum Avicola Crevedia, Avicola Calarasi, Avicola Tartasesti. Procurorii suspecteaza ca in retea sunt implicati avocati, contabili si angajati ai Ministerului Finantelor Publice, respectiv ANAF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Iustin Paraschiv avere, #evaziune Iustin Paraschiv, #ancheta evaziune miliardar, #evaziune industria carnii , #Companii Romania