OPSPI a propus sase candidati pentru Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia - surse

Joi, 27 Iunie 2013, ora 15:11
1730 citiri
OPSPI a propus sase candidati pentru Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia - surse

Un consilier al ministrului delegat pentru energie Constantin Nita, Ioan Mihaila, seful OPSPI Gabriel Dumitrascu si alte patru persoane candideaza pentru pozitia de membru in Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, au declarat surse apropiate companiei, pentru Mediafax.

Lista candidatilor a fost definitivata recent de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie.

Consiliul de Supraveghere este format din sapte membri, iar sase dintre acestia ar urma sa fie inlocuiti intr-o AGA programata pentru vineri, astfel ca Fondul Proprietatea ar putea ramane numai cu un reprezentant, fata de doi in prezent.

Fondul Proprietatea, actionar semnificativ al Complexului Energetic Oltenia, este reprezentant in Consiliul de Supraveghere de Daniel Adrian Naftali si de Radu Mircea Florescu.

Din actualul consiliu, ales in luna octombrie a anului trecut, au fost propusi pentru un nou mandat Georgiana Porumbel si Dorin Catalin Spataru.

Porumbel coordoneaza departamentele Legal, Comercial si Achizitii la Pirelli & C.ECO Tehnology Ro, parte a grupului italian Pirelli, iar Spataru este directorul general al producatorului si distribuitorului de materiale de constructii Selena Romania.

Pe lista candidatilor pentru se regasesc si Razvan Purdila, director in cadrul Transelectrica si fost membru in CS la CE Oltenia il ultimele trei luni ale anului trecut, precum si Alin Chitu, senior manager la Tuca Zbarcea & Asociatii. Chitu este si membru in Consiliul de Administratie al Imprimeriei Nationale, pozitie pe care o ocupa din noiembrie 2012.

Cine sunt membrii actualului Consiliu de Supraveghere

Actualul Consiliu de Supraveghere al CE Oltenia este format din Marius Eugen Untescu (director in cadrul Ministerului Economiei), Alexandru Alexe (director in cadrul OPSPI) si Georgel Calin (adjunct - sef serviciu in cadrul Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului), Georgiana Porumbel, Dorin Catalin Spataru, Daniel Adrian Naftali si de Radu Mircea Florescu, ultimii dou reprezentanti ai Fondului Proprietatea.

Alexe si Calin au fost numiti in Consiliul de Supraveghere la inceputul acestui an.

Complexului Energetic Oltenia a fost infiintat anul trecut prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari si Turceni cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

Ministerul Economiei detine 77,17% din companie, Termoelectrica 0,84%, iar Societatea Comerciala pentru Inchiderea si Conservarea Minelor are o participatie de 0,44%.

Singurul actionar privat al producatorului de electricitate este Fondul Proprietatea, cu un pachet reprezentand 21,53% din titluri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#OPSPI supraveghere CE Oltenia, #Consiliu Supraveghere CE Oltenia , #Companii Romania