In Romania sunt peste 10.000 de firme cu actionari chinezi

Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 12:23
1903 citiri
In Romania sunt peste 10.000 de firme cu actionari chinezi

In Romania erau inregistrate 10.878 de societati comerciale cu participatie chineza la capitalul social la finalul lunii octombrie 2013, potrivit datelor Oficiului National a Registrului Comertului (ONRC).

Astfel, la finalul lunii octombrie 2013, un numar de 10.878 firme cu participatie chineza la capital se aflau in Romania. Practic, reprezinta peste 5% din numarul total de companii cu participare straina din Romania. Valoarea totala a capitalului social al celor 10.878 companii se ridica la peste 282,4 milioane euro. In luna octombrie a anului 2012, numarul acestor companii era de 10.528, iar valoarea totala a capitalului social se ridica la peste 300,1 milioane euro. Numarul total al companiilor cu participare straina la capital este de 191.438.

"Comertul intre Romania si China a ajuns la 2,9 miliarde de dolari in primele noua luni din acest an, fiind in crestere cu 1,5% fata de aceeasi perioada din 2012, dar ne dorim in continuare consolidarea relatiilor economice si comerciale", a declarat, marti, Sun Chenghai, seful Biroului de dezvoltare a comertului din cadrul Ministerului Comertului din China, la Forumul Economic si Comercial China - Europa Centrala si de Est.

"In primele noua luni din 2013, comertul bilateral a ajuns la 2,9 miliarde de dolari, in crestere cu 1,5%, iar organizatia pentru promovarea comertului pe care am infiintat-o vizeaza consolidarea relatiilor comerciale si a serviciilor publice eficiente pentru firme si pentru promovarea cooperarii dintre China si companiile straine. Romania si China au relatii de prietenie de foarte mult timp, care s-au concretizat in numeroase intalniri la nivel inalt si acest eveniment este un nou capitol de intarire a relatiilor comerciale dintre tarile noastre", a spus oficialul chinez.

Acesta a precizat ca forumul economic de la Bucuresti este cel de-al treilea organizat in regiune si reprezinta inca o platforma care urmeaza succesului primelor doua si care creeaza noi ocazii de cooperare.

"Biroul nostru si-a propus sa creeze conditii favorabile pentru produsele competitive din regiune, astfel incat acestea sa fie comercializate cu succes pe piata chineza. Avem un mare si sincer interes pentru dezvoltarea relatiilor comerciale cu aceasta zona, iar acum delegatia noastra de afaceri este compusa din 300 de antreprenori din industria chimica, mecanica, electronica, domeniul financiar, dar si din alte domenii, iar unele sunt companii foarte mari dar sunt si IMM-uri. Toate sunt dornice sa dezvolte cooperarea cu tarile din zona cu beneficii reciproce", a spus Sun Chenghai.

In opinia acestuia, cooperarea intre China si ECE (Europa Centrala si de Est - n.r.) este importanta, mai ales pentru intarirea cooperarii dintre China si UE, pentru ca va aduce "relatii de ansamblu, mai echilibrate intre China si UE, din care ambele parti vor avea de castigat".

Forumul Economic si Comercial China-Europa Centrala si Est este organizat de catre Guvernul Romaniei, in marja reuniunii sefilor de Guvern din Europa Centrala si de Est - China.

La Forum, pe langa oficialitati guvernamentale din 17 tari, participa peste 1.500 de oameni de afaceri, din care 100 de oameni de afaceri chinezi, 800 romani si peste 400 din celelalte tari din regiune (Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Croatia, Estonia, Lituania, Letonia, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ungaria).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#companii chineze romania, #companii Romania, #comert romania china , #Companii Romania