Posta Romana a intrat pe profit

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 16:01
1421 citiri
Posta Romana a intrat pe profit

Compania Nationala Posta Romana a anuntat marti ca a obtinut un profit de 472.000 lei in cel de-al treilea trimestru din acest an, fata de o pierdere de 21,6 milioane lei in perioada similara din 2010.

"C.N. Posta Romana S.A. inregistreaza profit a doua luna consecutiv, incheind astfel trimestrul al III-lea al anului 2011 cu rezultate pozitive. Masurile si deciziile adoptate sistematic de managementul companiei au condus la un profit de 472.000 lei. Comparativ, situatia financiar-contabila cu un an in urma prezenta o pierdere pe trimestrul al treilea de 21,6 milioane lei", se spune in comunicat.

De asemenea, compania a redus cheltuielile in primele noua luni, fata de primele noua luni ale anului 2010, cu 13% si cu 11% raportat la proiectia bugetara pentru anul in curs, proiectie conform Bugetului de Venituri si Cheltueli aferent anului 2011.

Posta Romana a intrat in luna august pe profit, pentru prima data din 2008, acesta fiind de aproximativ 600.000 lei. Compania a inregistrat profit ultima data in anul 2008, cand la nivelul intregului an a realizat un rezultat pozitiv de 32.793 lei.

"La inceputul lunii noiembrie, ca urmare a intalnirii reprezentantilor MCSI cu cei ai Fondului Monetar International, ai Bancii Mondiale si reprezentantii UE, C.N. Posta Romana S.A. a primit aprecieri pozitive pentru indeplinirea tuturor angajamentelor asumate in fata creditorilor internationali, fiind una dintre companiile care, dupa aplicarea programelor de restructurare, a intrat pe profit", se mai arata in comunicat.

Posta Romana a avut anul trecut pierderi nete de 121 milioane lei, mai mici cu 60 milioane lei fata de pierderile din 2009, de 181,55 milioane lei, iar afacerile companiei au scazut anul trecut cu 4%, la 1,377 miliarde lei.

Posta Romana SA este o societate comerciala cu capital majoritar de stat, are peste 35.000 angajati si este operatorul national din domeniul serviciilor postale. Actionarii companiei sunt statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, care detine 75% din capitalul social, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capitalul social.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Posta Romana profit trimestru trei, #companii de stat profit , #Companii Romania