Posta Romana si-a redus pierderile cu 60% in S1 din 2012

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 14:43
2097 citiri
Posta Romana si-a redus pierderile cu 60% in S1 din 2012

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a inregistrat, in primul semestru, o pierdere de 14,13 milioane lei, cu 60% mai mica fata de aceeasi perioada a anului trecut, au declarat reprezentantii companiei.

In primul semestru din 2011, Posta Romana inregistrase o piedere de 35 de milioane lei.

"Aceasta evolutie se datoreaza masurilor adoptate de managementul CNPR, in vederea redresarii situatiei financiare, care au avut ca principal scop reducerea costurilor, prin eliminarea contractelor neperformante", au mentionat reprezentantii companiei.

Acestia sustin ca noul management al CNPR a depus "eforturi intense intr-un regim de timp extrem de scurt" in vederea redresarii financiare a companiei, care se afla sub riscul insolventei.

Potrivit Memorandumului FMI asumat de Executiv, tinta de profit pe care CNPR trebuie sa o atinga la sfarsitul anului 2012 este de 2 milioane lei.

"In acest sens, prioritatile de redresare a companiei au fost acelea de renuntare la contractele neperformante, de reducere a personalului de conducere atat la nivelul administratiei centrale, cat si la nivelul tarii", au adaugat reprezentantii Postei Romane.

Cifra de afaceri a scazut cu 6,6% in primele sase luni, la 605, 5 milioane lei

Posta Romana a inregistrat o cifra de afaceri de 605,5 milioane lei in primele sase luni ale acestui an, in scadere cu 6,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut cand a raportat 648,3 milioane lei.

"Usoara diminuare a cifrei de afaceri a fost influentata de scaderea numarului de prestatii postale, in principal ca efect al scaderii puterii de cumparare a populatiei si, de asemenea, din cauza tendintei de inlocuire a serviciilor traditionale de posta cu servicii alternative.

Un rol important, in privinta evolutiei cifrei de afaceri a CNPR l-a avut reducerea, incepand cu luna ianuarie 2012 (conform prevederilor Legii bugetului de stat) a comisionului cuvenit CNPR pentru distribuirea pensiilor si a altor drepturi sociale la domiciliul beneficiarilor", au explicat reprezentantii companiei.

Datoria CNPR la bugetul statului, la data de 31 august 2012, era situata la un nivel de 161,5 milioane lei, dintr-un total de 188,46 milioane lei.

La sfarsitul anului trecut, datoria CNPR la bugetul statului era de 119,38 milioane lei, suma din care 85,1 milioane lei reprezentau esalonari la bugetul statului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Posta Romana pierderi, #Posta Romanapierderi, #buget Posta Romana , #Companii Romania