Presedintele CCIB, Sorin Dimitriu, retinut de DNA pentru santaj

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 17:40
1949 citiri
Presedintele CCIB, Sorin Dimitriu, retinut de DNA pentru santaj

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Sorin Dimitri, a fost retinut luni de procurorii anticoruptie, iar marti este prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva, a anuntat DNA.

Potrivit DNA, Sorin Dimitriu este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, opt infractiuni de santaj in forma continuata si trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Alaturi de Dimitriu au mai fost retinuti de procurorii DNA si Gabriel-Dan Mihut, director general al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, opt infractiuni de santaj in forma continuata, trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, precum si Gabriela Dumitriu, consilier al presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, opt infractiuni de santaj in forma continuata.

Potrivit procurorilor, in perioada iunie 2010 - martie 2012, in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, inculpatul Dimitriu Sorin-Petre, in asociere cu alte persoane cu functii de conducere in cadrul aceleiasi institutii, intre care Mihut Gabriel-Dan, director general al CCIB si Dumitriu Gabriela, consilier al presedintelui CCIB, au constrans opt angajati ai institutiei, prin amenintarea cu incetarea contractului de munca, sa dea lunar o suma de bani cuprinsa intre 30% - 70% din valoarea drepturilor salariale cuvenite, precum si sa semneze, lunar, un inscris intitulat "contract de sponsorizare" cu institutia, avand ca obiect aceste sume de bani. Pana in prezent s-a stabilit ca sumele retinute nejustificat totalizeaza peste 300.000 lei.

In cazul a trei dintre salariatii care au solicitat plata integrala a drepturilor banesti cuvenite, conducerea CCIB a procedat la desfacerea contractelor de munca, fara a invoca un motiv plauzibil, mai spun procurorii.

Luni, procurorii anticoruptie au dispus retinerea celor trei pentru 24 de ore, iar marti urmeaza a fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Sorin Dimitriu DNA, #santaj Sorin Dimitriu DNA, #ancheta DNA Sorin Dimitriu , #Companii Romania