Primele companii de stat vor primi manageri privati in 2012. Vezi care sunt

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 13:35
2842 citiri
Primele companii de stat vor primi manageri privati in 2012. Vezi care sunt

Companiile care vor desemna candidatii pentru posturile de manager ale companiilor de stat Hidroelectrica, Electrica Furnizare, Romarm si Oltchim, vor fi selectate in ianuarie. Astfel, urmeaza sa fie numite noi consilii de administratie in functie de criterii de performanta, si se vor finaliza procesele de privatizare conform intelegerii cu FMI.

"Primele companiile care au intrat in acest proces sunt Hidroelectrica, Electrica Furnizare, Romarm si Oltchim. In luna ianuarie 2012 vor fi selectate companiile care vor desemna candidatii pentru posturile de manager la cele patru companii", se arata in raportul privind acticitatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) in 2011 si obiectivele pentru 2012.

Pentru anul viitor, MECMA isi propune numirea primilor manageri profesionisti la companiile de stat, a noilor consilii de administratie in functie de criterii de performanta si finalizarea proceselor de privatizare agreate cu FMI.

MECMA a propus delegatiei FMI, in aprilie 2011, introducerea managementului profesionist in companiile de stat.

Noul concept vizeaza selectarea managerilor de catre companii specializate in domeniul resurselor umane.

De asemenea, membrii consiliilor de administratie vor fi desemnati pe baza unor criterii profesionale, elaborate de companii specializate. Ca prim pas, in luna iunie 2011 am emis un ordin prin care am separat functia de director general de cea de presedinte al Consiliului de Administratie.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#management privat, #companii de stat management, #acord romania fmi , #Companii Romania