Primele disponibilizari la Oltchim: Peste 1.000 de angajati, concediati de luni

Vineri, 29 Martie 2013, ora 14:43
1643 citiri
Primele disponibilizari la Oltchim: Peste 1.000 de angajati, concediati de luni

Administratorul judicar al combinatului Oltchim, Gheorghe Piperea a anuntat, vineri, concedierea a 1.000-1.300 de angajati ai combinatului. Angajatii vor primi deciziile de concediere de luni si vor pleca in aproximativ doua saptamani.

Pe langa angajatii care vor fi concediati luni, alti 300 vor intra in somaj tehnic. Oltchim nu mai produce de sase luni si a intrat in insolventa la inceputul acestui an, dupa ce in 2012 isi dublase pierderile, conform Digi24.

Angajatii Oltchim au primit, vineri, 45% din lichidarea pe luna februarie, a spus liderul sindicatului din combinat, Mihai Diculoiu.

Liderul Sindicatului Liber Oltchim Ramnicu Valcea, Mihai Diculoiu, a spus ca nu au primit "niciun raspuns" de la autoritatile locale privind situatia combinatului, sustinand ca oamenii vor merge la Bucuresti daca premierul Victor Ponta si ministrul Economiei, Varujan Vosganian, nu vin sa discute cu ei.

"Au fost 400 de oameni, s-a protestat fara incidente, nu au fost probleme. Timp de o ora oamenii au fost la Prefectura, apoi timp de o ora si la Primarie. Nu am primit niciun raspuns, iar oamenii spun ca daca nu vor veni la Ramnicu Valcea premierul Victor Ponta si ministrul Economiei, Varujan Vosganian, vor merge ei la Bucuresti.

Astazi s-a primit 45 la suta din lichidarea pe februarie, dar promisiunea de ieri era pentru achitarea intregii sume aferante lichidarii lunii februarie. Salariatii au cerut demisia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, care initial a spus ca exista bani pentru plata integrala a lichidarii pe luna februarie, pentru ca apoi administratorul judiciar sa spuna ca exista doar 45 la suta din aceasta suma", a spus Diculoiu.

Combinatul Oltchim raportase pierderi nete de 403,3 milioane lei in 2012, de peste doua ori mai mari decat in 2011, cand s-au cifrat la 198,3 milioane lei, potrivit datelor transmise de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Peste 1.000 de salariati ai Combinatului Chimic Oltchim s-au strans, joi dimineata, intr-un miting de amploare in curtea institutiei, protestand fata de restantele salariale din luna decembrie si lipsa perspectivelor cu privire la viitorul celui mai mare agent economic din judetul Valcea.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a confirmat ca vineri vor fi achitate restantele salariale la Oltchim, declarase primarul municipiului Ramnicu Valcea, Emilian Francu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#concedieri Oltchim, #angajati combinat Oltchim, #insolventa Oltchim , #Companii Romania