Privatizarea Cupru Min va fi un proces reusit - Manastire (MECMA)

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 11:20
2297 citiri
Privatizarea Cupru Min va fi un proces reusit - Manastire (MECMA)

Consilierul ministrului Economiei, Silviu Manastire, a declarat la Realitatea TV ca exista interes pentru achizitia Cupru Min, si, cu mai multa implicare, procesul de privatizare al acestei companii va fi unul reusit anul acesta.

"Acest pret obtinut la licitatie este un pret ok, noi avem semnale pozitive legate de continuarea privatizarii Cupru Min si, cu mai multa atentie, mai multa implicare, va fi un proces de privatizare reusit anul acesta", a mentionat Silviu Manastire, consilierul ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), Lucian Bode.

Acesta a subliniat ca, in momentul de fata, statul nu are resurse sa investeasca in acesta companie, in "tot ceea ce inseamna rezolvarea problemelor de mediu".

"Va dau o stire in premiera. Cand s-a negociat in licitatia cu strigare, pe langa cei de la Roman Cooper au licitat cot la cot, de exemplu si compania Oz Minerals care s-au dus pana la 197 de milioane de euro cu licitatia, pasul urmator pana la 200 de milioane de euro nu l-a mai facut. Intersul pentru Cupru Min exista", a mai spus Manastire.

Oficialii Ministerului Economiei si cei ai Roman Copper au negociat, in 7 aprilie, pana la ora 24.00, termenul-limita, prevederile din contractul de privatizare a Cupru Min. Investitorul canadian nu a acceptat trei conditii impuse de statul roman, prin urmare negocierile au esuat, iar procesul de privatizare va fi reluat.

Reprezentantii statului au cerut publicarea imediata a contractului de privatizare, constituirea unei garantii de 32,27 milioane de euro pentru investitiile de mediu, precum si plata integrala a sumei de 200,7 milioane de euro, oferita de Roman Copper in urma licitatiei, la 30 de zile dupa avizul Consiliului Concurentei si a primirii autorizatiei integrate de mediu.

Oficialii ministerului au aratat ca acest zacamant valoreaza circa 13-14 miliarde de euro, la cotatia de acum a cuprului, insa valoarea sa nu a fost luata in calcul intrucat nu se privatizeaza zacamantul, ci doar compania. Cu toate acestea, Cupru Min detine, insa, licenta exclusiva de exploatare a minereului de la Rosia Poieni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#privatizarea Cupru Min, #pret licitatie Cupru Min , #Companii Romania