Productia de gaze naturale a Petrom a crescut cu 3% in T3

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 09:51
1373 citiri
Productia de gaze naturale a Petrom a crescut cu 3% in T3

Compania OMV Petrom, unul din cei doi mari producatori de gaze naturale din Romania, controlata de Grupul OMV din Austria, a realizat in primele noua luni o productie de 3,96 miliarde metri cubi gaze naturale, in crestere cu 3% fata de productia de anul trecut, de 3,84 miliarde metri cubi.

Totodata, productia de titei a fost 24,8 milioane barili, cu 1% mai mica decat nivelul din perioada ianuarie-septembrie 2010, potrivit rezultatelor transmise miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Investitiile de explorare au atins valoarea de 291 milioane lei in primele noua luni din acest an, in crestere cu 64% fata de aceeasi perioada din 2010.

"Activitatea de gaze a fost afectata de cresterea costurilor cu achizitia gazelor naturale, cauzata de cresterea cotei de import si a preturilor de import, precum si efectul negativ al ordinului ANRE, care impune formarea unui cos de gaze domestice si de import pentru consumul intern, non-tehnologic, ce include centrala electrica de la Brazi", spun reprezentantii Petrom.

Grupul Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie. Grupul a realizat investitii de peste 6,6 miliarde de euro in ultimii sase ani. Grupul exploateaza in Romania si Kazakhstan rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 832 milioane de barili echivalent petrol (in Romania 805 milioane barili echivalent petrol) si are o capacitate nominala anuala de rafinare de 4,5 milioane tone.

Pe piata distributiei de produse petroliere, Grupul Petrom este prezent prin intermediul unei retele de circa 800 statii, operata sub doua branduri, Petrom si OMV. Activitatea din Romania se desfasoara prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este detinuta in totalitate de Petrom. OMV Petrom Marketing opereaza 546 statii de distributie, dintre care 389 Petrom si 157 OMV. Grupul detine, de asemenea, o retea internationala de circa 250 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Petrom productie gaze, #Petrom crestere productie gaze, #Petrom BVB , #Companii Romania