Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiectul de infiintare a CE Oltenia a fost aprobat de actionari

Proiectul de infiintare a CE Oltenia a fost aprobat de actionari


Complexul Energetic Oltenia a fost aprobat luni de actionari, care au declansat procedura juridica de infiintare a societatii, in cadrul sedintelor AGA ale Complexului Energetic Craiova, Complexului Energetic Turceni, Complexului Energetic Rovinari si Societatii Nationale a Lignitului Oltenia.

Proiectul de fuziune aflat pe ordinea de zi a fost aprobat si de catre reprezentantii actionarilor minoritari Fondul Proprietatea, Termoelectrica SA si ICM SA.

Actionarii si-au exprimat "in mod clar si fara echivoc" decizia de a crea in cel mai scurt timp o societate puternica si viabila, care sa cuprinda atat sursele de carbune, cat si termocentralele aferente, asigurand cadrul necesar cresterii eficientei si asigurarii surselor necesare pentru investitii si dezvoltare a societatii.

Guvernul a decis reorganizarea sistemului energetic prin infiintarea a doua noi companii in sectorul de carbune.

Complexul Energetic Oltenia va avea ca obiectiv principal de activitate producerea si furnizarea energiei electrice si termice si exploatarea minelor si carierelor de lignit.

Complexul Energetic Hunedoara se formeaza prin fuziunea societatilor Electrocentrale Deva si Electrocentrale Paroseni. Obiectul principal de activitate al noului complex este producerea si furnizarea energiei electrice si termice si exploatarea minelor de huila.

Complexul Energetic Hunedoara va participa la licitatia ce va fi organizata pentru achizitionarea activelor viabile din Compania Nationala a Huilei. Este vorba despre minele Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan, Unitatea de Exploatare si Preparare a Carbunelui, Statia Miniera de Salvare si partea administrativa a CNH.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1264 ori