Reforma companiilor de stat, cel mai delicat subiect in discutiile cu FMI

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 15:57
1825 citiri
Reforma companiilor de stat, cel mai delicat subiect in discutiile cu FMI

Subiectul cel mai delicat care urmeaza sa fie discutat cu misiunea Fondului Monetar International este legat de stadiul reformelor in companiile de stat, unde exista mari intarzieri, a apreciat, luni, presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.

"Aici am avut angajamente foarte clare, amanate de cateva ori. Nu am indeplinit mai nimic din ceea ce ne-am angajat, in ceea ce priveste managementul privat la companiile de stat si in ceea ce priveste listarea acestora pe bursa. Prin urmare, cred ca aici va fi discutia cea mai delicata, intr-un context in care reforma companiilor de stat a fost un punct cheie din acordul in care ne aflam", a spus Ionut Dumitru, pentru Agerpres.

Acesta considera ca este prematur sa se discute despre un nou acord cu Fondul, atat timp cat mai exista intarzieri in obiective cheie din actualul acord.

"Desi am indeplinit obiectivele de deficit bugetar, in partea de reforme structurale obiectivele au fost, in mare parte, ratate. Mai degraba as vedea o solutie prin prelungirea actualului acord cu cateva luni, pentru a putea rezolva obiectivele pe care ni le-am propus in reforma structurala", a explicat Dumitru.

In problema Oltchim, presedintele Consiliului Fiscal arata ca exista o "presiune' privind privatizarea sau inchiderea, dar nu din partea FMI, ci chiar o presiune interna, din cauza costurilor mari necesare eficientizarii acestuia.

"Presiunea nu trebuie sa vina din partea nimanui si trebuie gasita rapid o solutie in problema combinatului", a subliniat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#privatizare companii stat, #privatizare companii stat negocieri FMI , #Companii Romania