Renault face investitii masive in Romania: 2 mld. euro in 2012

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 14:27
2501 citiri
Renault face investitii masive in Romania: 2 mld. euro in 2012

Investitiile Renault in Romania vor depasi in acest doua miliarde de euro, dupa ce grupul francez, proprietarul Dacia, a alocat pietei romanesti, in perioada 2000-2010, circa 1,63 miliarde de euro, a declarat Radu Mavrodin, de la Groupe Renault Romania.

"Grupul Renault a investit foarte multi bani in Romania din anul 1999 de cand a intrat pe piata. O schimbare majora a avut loc in anul 2004, dupa lansarea Logan, proiect in care foarte putina lume credea".

"Orice coleg francez trimis in Romania in 2004 considera acest lucru o pedeapsa si sfarsitul carierei. Lucrurile s-au schimbat acum, toti angajatii din pozitii importante din grup isi doresc sa vina in Romania pentru a marca o etapa importanta in cariera lor", a spus Mavrodin in cadrul unei conferinte.

El a aratat ca in perioada 2000-2010, investitiile Renult in Romania se ridicau la 1,63 miliarde de euro, urmand ca la sfarsitul anului 2012 sa depaseasca doua miliarde de euro.

"Romania este a doua tara ca importanta pentru grupul Renault. Grupul a contribuit cu peste 3% din PIB-ul Romaniei, avand o cifra de afaceri anuala de 3 miliarde de euro pe an. Masa salariala a Groupe Renault in Romania este de 300 de milioane de euro pe an", a mai spus Mavrodin.

In decembrie 2011 presedintele Traian Basescu a declarat ca Renault este una dintre cele mai stabile investitii straine facute in Romania si a exclus relocarea productiei in Maroc, pe viitor.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#profit grupul Renault, #investitii Renault Romania, #Dacia Renault Romania , #Companii Romania