Romaero ar putea incepe o colaborare cu rusii de la Tupolev

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 13:00
2217 citiri
Romaero ar putea incepe o colaborare cu rusii de la Tupolev
Sursa foto: Indaparare.ro

Autoritatile ruse doresc sa demareze o colaborare in domeniul tehnico-militar intre compania rusa Tupolev si Romaero, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Varujan Vosganian, ministrul Economiei.

"Suntem interesati in colaborarea in domeniul tehnico-militar. Exista o intentie manifestata de autoritatile ruse intr-o colaborare intre compania rusa Tupolev si Romaero", a spus Vosganian.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, si seful Agentiei Federale "Rossotrudnicestvo", Konstantin Kosaciov, au semnat vineri protocolul lucrarilor sesiunii a XI-a a Comisiei interguvernamentale romano-ruse de colaborare economica si tehnico-stiintifica.

"Lucarile noastre s-au axat in principal pe mai multe domenii, dintre care as mentiona domeniul energetic, al agriculturii, transporturilor, al cercetarii stiintifice.

Au fost inaintate propuneri din partea romana si rusa pentru programul de actiune in scopul dezvoltarii care a fost semnat deja la sesiunea anterioara a comisiei mixte. Sunt propuneri interesante, partea romana a mentionat o seama de obiective in domeniul energetic al industriei siderurgice, chimice, agricultura, infrastructura, in care asteapta colaborarea mediilor de afaceri din Rusia.

Exista un interes major al Romaniei de a valorifica potentialul pietei rusesti. In acest domeniu suntem interesati de cresterea exporturilor produselor agroalimentare in Rusia", a mai spus Vosganian.

Potrivit acestuia, discutiile din domeniul energetic au avut o pondere importanta.

"S-a mentionat colaborarea in dezvoltarea infrastructurii pentru depozitarea subterana a gazelor naturale pe teritoriul Romaniei, participarea companiilor ruse la constructia si modernizarea unor centrale electrice de cogenerare de inalta eficienta in Romania insotite de furnizarea de gaze naturale pentru functionarea acestora.

Posibilitatea incheierii unor contracte directe cu Gazprom pentru furnizarea gazelor naturale fara intermedieri, armonizarea pozitiei Federatiei Ruse cu obligativitatea Romaniei ce decurge din statutul sau de membru al Uniunii Europene privind regimul aplicabil conductelor transfrontaliere, apoi incurajarea reciproca a investitiilor in tehnologii inovatoare si participarea companiilor rusesti la alcatuirea de clustere", a mai afirmat ministrul Economiei.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#colaborare Romaero Tupolev, #industrie aparare Romania, #colaborare militara Romania Rusia , #Companii Romania