Rompetrol se extinde pe piata din Moldova

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 16:40
1535 citiri
Rompetrol se extinde pe piata din Moldova

Rompetrol Moldova, parte a grupului Rompetrol, a deschis doua noi statii de distributie a carburantilor in Chisinau si in apropierea punctului de trecere a frontierei cu Romania, la Leuseni-Albita.

In acest an, compania a deschis 13 benzinarii, ajungand la o retea de 59 de statii, potrivit unui comunicat al companiei.

"Prin statiile deschise pana acum, ne-am propus o extindere a prezentei Rompetrol in toate zonele Republicii Moldova, acest obiectiv fiind in acord cu strategia regionala a Grupului Rompetrol. Pentru acest an estimam o crestere a vanzarilor retail de 25%, implicit o majorare a cotei de piata la 15% retail si de peste 20% wholesale" a declarat Vladislav Rusnac, director general al Rompetrol Moldova.

Cele doua benzinarii noi sunt situate in Chisinau (strada Arborilor 9/3) si pe ruta Chisinau-Leuseni (in apropierea punctului de trecere a frontierei Leuseni-Albita) si ofera clientilor atat carburantii Rompetrol (Efix, EfixS, benzina Premium 95, motorina Euro 5 si GPL), cat si diverse produse, servicii in cadrul magazinelor.

In prezent, compania acopera cea mai mare parte a orasului Chisinau, care reprezinta o treime din numarul total de automobile din Republica Moldova. De altfel, jumatate din numarul total de statii Rompetrol se afla in Chisinau, iar restul sunt localizate in cele mai importante localitati din Moldova.

Pe langa statiile de distributie, dintre care patru vand exclusiv GPL, compania detine si un depozit petrolier in Chisinau, un depozit GPL in satul Tarnova, Donduseni si 11 magazine in cadrul statiilor. Pana la finele anului, compania si-a propus deschiderea a patru noi magazine in statiile sale.

Rompetrol Moldova comercializeaza GPL in peste jumatate din statiile operate, acest produs fiind importat din Kazakhstan.

Activitatile de retail ale grupului Rompetrol sunt desfasurate in peste 1.100 puncte de distributie carburanti detinute si operate in tari precum Romania, Franta, Spania. Georgia, Moldova, Bulgaria si Ucraina.

In Romania, compania opereaza peste 750 puncte de distributie carburanti (statii proprii, statii Partener, Rompetrol Express, baze interne de 9 si 20 metri cubi), 230 de statii distributie GPL auto, 9.000 de puncte de distributie butelii si 3 statii de imbuteliere GPL la Constanta, Arad si Bacau.

Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
#Rompetrol benzinarii noi, #Rompetrol Republica Moldova, #Rompetrol investitii , #Companii Romania