SALROM: Cifra de afaceri de 66,1 mil euro, in 2011

Luni, 19 Martie 2012, ora 12:48
2372 citiri
SALROM: Cifra de afaceri de 66,1 mil euro, in 2011

Societatea Nationala a Sarii (SALROM) a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 66,1 milioane euro, cea mai mare de la infiintarea societatii si un profit brut de 5,2 milioane euro, dublu comparativ cu cel din 2010, au anuntat luni reprezentantii societatii.

In 2011, Societatea Nationala a Sarii a extras peste 2,4 milioane tone de sare, cantitate record in ultimii cinci ani, din aceasta cantitate aproximativ 27% fiind destinata exportului.

Compania a platit la stat taxe si impozite de aproximativ 20,8 milioane euro, fara sa aiba datorii curente sau arierate catre bugetul de stat.

"Rezultatele financiare ale companiei arata ca am reusit sa ne recapatam pozitia pe o piata extrem de competitiva si ca am gasit resursele necesare pentru a contrabalansa efectele adverse pe care criza economica le-a avut asupra industriei chimice, principalul beneficiar al productiei noastre" a precizat directorul general al societatii, Gabriel Muraru.

Pentru anul 2012, compania si-a propus sa continue politica de crestere a cifrei de afaceri si a profitului, prin exploatarea rationala si protectia zacamintelor de sare, modernizarea rapida a tehnologiilor de extractie, procesare si ambalare a sarii, respectarea tuturor cerintelor de protejare a mediului si cresterea competitivitatii prin accesarea finantarilor din cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice POS-CCE 2007 - 2013, Axa prioritara IV, eficienta energetica.

Pe langa extractia sarii, Societatea Nationala a Sarii este unul din pilonii turismului balnear din Romania, cinci galerii saline scoase din exploatare fiind modernizate si deschise publicului.

In 2011, peste un milion de persoane au vizitat salinele de la Ocnele Mari, Cacica, Praid, Slanic Prahova si Targu Ocna. Compania are dreptul de a folosi marca "Romania -Explore the Romanian Garden", fapt care, pe viitor, va duce la cresterea exponentiala a numarului de turisti straini care viziteaza salinele din Romania, sustin reprezentantii societatii.

"Ne propunem ca pe viitor sa continuam politica de modernizare a exploatarii sarii, de introducere a unor metode de management performant, consolidand pozitia de leader de piata in Romania si castigarea de noi piete externe, precum si diversificarea activitatii (turism salin, depozitare/stocare in golurile miniere), in conformitate cu actualele conditii economice din Romania si de pe plan international" a adaugat Gabriel Muraru.

Societatea Nationala a Sarii S.A. este unul dintre cei mai vechi producatori de sare din Romania. Societatea este recunoscuta pe plan international, fiind membra a "Asociatiei Europene a Producatorilor de Sare" EUSALT cu sediul la Bruxelles si a Institului de Cercetari pentru Extractia Sarii in Solutie (SMRI) cu sediul in Encinitas - California.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#profit Salrom 2011, #cifra afaceri Salrom 2011, #extractie sare Romania , #Companii Romania