Seful Oracle, noul presedinte al Comitetului Reprezentantilor la Fondul Proprietatea

Marti, 14 Februarie 2012, ora 20:54
2232 citiri
Seful Oracle, noul presedinte al Comitetului Reprezentantilor la Fondul Proprietatea

Sorin Mindrutescu, seful Oracle Romania si membru in Comitetul Reprezentantilor la Fondul Proprietatea (FP), a fost ales presedinte al comitetului, in urma demisiei lui Bogdan Dragoi, numit ministru al Finantelor Publice.

Totodata, ceilalti membri ai Comitetului Reprezentantilor au numit si un membru interimar, in persoana lui Julian Healy, acesta urmand sa ocupe pozitia ramasa vancata dupa demisia lui Dragoi, potrivit unui comunicat al Fondului Proprietatea transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti.

Pana la transmiterea acestei stiri, Franklin Templeton, administratorul FP, nu a raspuns solicitarii Mediafax cu privire la furnizarea altor informatii despre noul membru si nici ce actionari il sustin.

Dragoi a demisionat saptamana trecuta din functia de presedinte al Comitetului Reprezentantilor de la Fondul Proprietatea (FP), dupa ce a fost nominalizat in functia de ministru al Finantelor Publice.

Potrivit Actului Constitutiv al Fondului, in cazul unui loc vacant in Comitet se convoaca de urgenta adunarea generala a actionarilor pentru numirea unui nou membru. Pentru perioada de pana la decizia actionarilor, ceilalti membri ai Comitetului vor desemna un membru interimar, potrivit unui comunicat al FP transmis joi Bursei.

Comitetul Reprezentantilor este format din patru membri si un presedinte. Ceilalti trei membri ai Comitetului sunt reprezentanti ai statului, respectiv Cristian Busu, fost consilier al lui Emil Boc si fost director economic al Fondului, Doru-Petru Dudas, director general in cadrul Ministerului de Finante, si Simion Dorin Rusu, consilier personal al fostului ministrului al Economiei Adriean Videanu.

Principala atributie a Comitetul reprezentantilor este sa supravegheze administratorul fondului, sa convoace AGA, sa aprobe bugetul de venituri si cheltuieli, sa monitorizeze investitiile si tranzactiile majore din portofoliu si sa verifice atingerea tintelor de randament. De asemenea, cei cinci pot recomanda actionarilor incetarea contractului de administrare cu Templeton daca considera masura in avantajul actionarilor.

Actiunile Fondului Proprietatea au incheiat sedinta bursiera de marti in crestere cu 0,1%, la 0,5265 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea Fondului este de 7,25 miliarde lei (1,6 miliarde de euro).

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#conducere reprezentanti fondul proprietatea, #Comitetul Reprezentantilor Fondul Proprietatea, #Sorin Mindrutescu fondul proprietatea , #Companii Romania