Senatorii au dat unda verde reorganizarii AVAS

Marti, 07 Mai 2013, ora 17:38
1520 citiri
Senatorii au dat unda verde reorganizarii AVAS

Senatorii au votat marti pentru modificarea si completarea OUG nr. 23/2004 privind stabilirea unor masuri de reorganizare a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare, prin comasarea prin absorbtie cu Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului.

Proiectul de lege, care a fost avizat de comisiile de specialitate fara amendamente, are ca obiect de reglementare introducerea unor modificari si completari ce decurg din statutul institutiei, respectiv acela de institutie publica, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului si coordonarea ministrului Economiei.

Modificarile se refera in principal la schimbarea numelui institutiei din Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), in toate actele normative in vigoare, la reducerea numarului de vicepresedinti de la 4 la 3, precum si la definirea modului de inregistrare in contabilitate a sumelor obtinute din valorificarea creantelor.

Alte modificari se refera la introducerea prevederii potrivit careia aprobarea Regulamentului de functionare a Consiliului de Indrumare si Supraveghere a activitatii A.A.A.S. se face de catre ministrul Economiei.

Nu in ultimul rand, mai arata initiatorul, A.A.A.S se confrunta cu imposibilitatea aprobarii unor documente si activitati pe care nu le poate indeplini, intrucat nu exista nominalizari pentru membrii Consiliului de Indrumare si Supraveghere si nu sunt inca clarificate responsabilitatile in legatura cu coordonarea, indrumarea si supravegherea activitatii institutiei.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#reorganizare AVAS, #plan reorganizare AVAS , #Companii Romania