Statul, la un pas sa piarda actiunile la Rosia Montana Gold Corporation

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 12:28
2662 citiri
Statul, la un pas sa piarda actiunile la Rosia Montana Gold Corporation

Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Alba, liberalul Florin Roman, atrage atentia asupra faptului ca Minvest Deva, care detine 19,31% din actiunile societatii Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), este in insolventa. In urma procedurii, statul poate pierde pachetul de actiuni.

"Faptul ca Minvest Deva este in insolventa poate produce (...) un real pericol ca aceste actiuni sa fie pierdute sau disipate", a sustinut vicepresedintele CJ Alba.

Propunerea sa pentru Ministerul Economiei este ca pentru securizarea pachetului minoritar pe care il are statul roman prin Minvest Deva in acest proiect, actiunile sa fie preluate de urgenta fie la Ministerul Economiei, fie la Ministerul Marilor Proiecte.

"Am transmis aceasta atentionare pentru ca eu cred ca lucrurile sunt foarte serioase si, daca tot discutam de o noua participare a statului in acest proiect, este foarte important sa nu cumva sa punem in pericol ceea ce deja avem si sa securizam cele 19,31% din actiuni", a conchis Florin Roman.

RMGC este o companie infiintata in 1997, in care actionari sunt Gabriel Resources, cu 80,69%, si compania de stat Minvest Deva, cu 19,31%. La Rosia Montana s-au investit pana in prezent in proiectul "RMGC" peste 400 de milioane de dolari, in conditiile in care nu a demarat inca exploatarea propriu-zisa a zacamantului auro-argintifer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Rosia Montana actiuni stat, #Rosia Montana Gold Corporation actiuni, #Romania Rosia Montana , #Companii Romania