Transelectrica: Doua locuri libere in Consiliul de Administratie

Marti, 20 Martie 2012, ora 11:59
2128 citiri
Transelectrica: Doua locuri libere in Consiliul de Administratie

Oficialii Transelectrica sustin ca, in prezent, Consiliul de Administratie (CA) al companiei functioneaza cu cinci membri din sapte, celelalte doua posturi fiind vacante, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

"Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA informeaza publicul investitor ca in prezent Consiliul de Administratie al Companiei functioneaza cu cinci membri din sapte, in conformitate cu prevederile legale. In locul celor doi administratori care si-au prezentat demisiile, Cristian Ene Corbeanu si Sergiu Norut Stanisteanu, nu au fost numite alte persoane", se arata in comunicat.

Precizarile vin dupa ce noul ministru al Economiei, Lucian Bode, a transmis transportatorului de electricitate o nota in care recomanda numirea provizorie a consilierului sau personal, Silviu Manastire, si a directorului de cabinet, Gabriel-Adrian Margin, in functiile vacante din Consiliul de Administratie, pana la desemnarea noilor administratori privati.

De asemenea, ministrul a recomandat si numirea lui Gheorghe Seculici in functia de presedinte al CA.

In aceasta perioada, Ministerul Economiei vrea sa vanda un pachet de 15% din actiunile Transelectrica. Oferta a inceput la data de 14 martie si se va termina la data de 27 martie 2012.

Dincolo de discutiile din jurul membrilor CA, care pot diminua interesul investitorilor, cei care vor sa achizitioneze titluri la Transelectrica nu stiu nici care va fi noul actionar majoritar al companiei. Aceasta deoarece in urmatoarea perioada Transelectrica si Transgaz vor fi trecute in subordinea altui minister, intrucat legislatia europeana prevede separarea totala a productiei de activitatile de distributie si transport, iar ministerul detine majoritatea producatorilor de electricitate din tara.

Pe lista potentialelor institutii care ar putea deveni actionarii majoritari ai Transelectrica si Transgaz se afla Ministerul Finantelor, cel al Dezvoltarii si al Transporturilor. Decizia nu a fost luata inca, iar surse din domeniu au afirmat, pentru NewsIn, ca va fi una politica.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#consiliu administratie Transelectrica, #membri consiliu administratie Transelectrica, #listare pachet Transelectrica , #Companii Romania