Transelectrica: Investitorii mici trebuie sa aiba acces mai mare la actiuni

Vineri, 30 Martie 2012, ora 13:01
1234 citiri
Transelectrica: Investitorii mici trebuie sa aiba acces mai mare la actiuni

Transele dedicate micilor investitori ar trebui sa fie mai mari la urmatoarele oferte, cred reprezentantii consortiului care a intermediat oferta Transelectrica, dupa ce actiunile pentru investitorii mici au fost suprasubscrise la 279%.

Micilor investitori le-au fost alocate 10% din actiunile Transelectrica oferite spre vanzare.

"Daca avem un regret, el este acesta. Dar cand te intorci din targ stii mai multe. Poate astazi am fi alocat 15-20% pentru transa micilor investitori", a spus Dan Weiler, directorul executiv al Corporate Finance and Investment Banking BCR, in cadrul unei conferinte organizate cu ocazia finalizarii ofertei.

El a precizat ca urmatoarele oferte de actiuni la companiile de stat trebuie sa ia in calcul rezultatele din cazul Transelectrica, iar micii investitori sa aiba acces la un pachet mai mare din actiuni.

"De exemplu, marti (27 martie, ultima zi de subscriere - n.r.) au fost cozi la anumite sucursale BCR unde oamenii veneau sa cumpere actiuni", a mai spus Weiler.

"Venim dupa o perioada cand ofertele au lipsit. Acum vom invata", a aratat, la randul sau, Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest.

Pretul de oferta pentru pachetul de 15% din actiunile Transelectrica a fost stabilit la 15,71 lei pe titlu pentru transa alocata micilor investitori si la 14,9 lei pentru actiunile alocate marilor investitori.

Oferta publica, derulata in perioada 14 - 27 martie, a fost suprasubscrisa la 145,45% pe transa investitorilor mari, respectiv la 279,22% pe transa investitorilor mici.

Pretul de oferta a fost stabilit la 29 martie, la doua zile dupa inchiderea ofertei.

Procesul a fost intermediat de sindicatul format din Banca Comerciala Romana, Intercapital Invest si Swiss Capital.

Conform mecanismului aprobat prin prospectul de oferta, actiunile au fost alocate la un pret care a asigurat maximizarea numarului de actiuni vandute.

Guvernul si-a asumat in fata FMI vanzarea pe bursa a unui pachet suplimentar de 15% din actiunile Transelectrica.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#actiuni stat, #investitori romania, #titluri listate companii stat , #Companii Romania