Trei companii vor sa ofere consultanta pentru privatizarea Oltchim

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 15:13
1614 citiri
Trei companii vor sa ofere consultanta pentru privatizarea Oltchim

Trei companii au depus oferte in vederea selectarii consultantului pentru privatizarea Oltchim, respectiv PwC Management Consultants, KPMG Romania si Banca de investitii Taylor Dejongh, a anuntat luni Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

"Trei companii au depus oferte in vederea selectarii consultantului pentru privatizarea societatii Oltchim. Perioada de depunere a ofertelor a expirat, azi, 28 noiembrie, la ora 10. Cele trei companii interesate sunt PricewaterhouseCoopers (PwC) Management Consultants, KPMG Romania si Banca de investitii Taylor Dejongh. (...) Participarea in conditiile actuale din piata a trei firme de consultanta de prestigiu pentru derularea procesului de privatizare a Oltchim reprezinta premise incurajatoare pentru realizarea obiectivelor avute in vedere de Guvernul Romaniei in acest proces", potrivit MECMA.

Comisia interna, numita prin ordin al ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, si Societatea Civila de Avocati Musat si Asociatii, consultantii care acorda serviciile de asistenta juridica in cadrul acestui proces, vor analiza documentele de participare si a ofertele depuse.

Dupa analiza documentelor de participare, evaluarea ofertelor si desemnarea castigatorului, va urma negocierea si semnarea contractului de consultanta pentru privatizarea Oltchim Ramnicu-Valcea, precizeaza MECMA.

Pe 14 noiembrie, combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea a anuntat ca va trimite in somaj tehnic, in perioada 15-30 noiembrie, 1.000 de angajati, acestia urmand sa beneficieze in acest interval de o indemnizatie de 75% din salariul de baza.

Combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea a inregistrat in primele noua luni din acest an o pierdere neta de 179,77 milioane lei, in crestere cu 1% fata de nivelul din aceeasi perioada din 2010, de 178,19 milioane lei.

Oltchim din Ramnicu Valcea este cea mai importanta unitate din industria petrochimica din Romania, lider in Europa Centrala si de Est la PVC, soda caustica, polioli si plastifianti.

Societatea are ca actionar majoritar statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (54,8%), iar PCC SE Duisburg Deu detine 17,47% din actiuni. Titlurile Oltchim sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria I, sub simbolul OLT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
Cursa europeană de reducere a dobânzilor de referință. Când se vor ieftini împrumuturile în Europa și în România
Cursa europeană de reducere a dobânzilor de referință. Când se vor ieftini împrumuturile în Europa și în România
Oficialii Băncii Centrale Europene au declarat că sunt şanse foarte mari ca prima scădere a dobânzilor de referință europene în ultimii ani să aibă loc în urma ședinței din iunie....
#Oltchim oferte, #privatizare oltchim, #companii actiuni Oltchim , #Companii Romania