Valhalla Resources isi uneste fortele cu Roman Copper pentru Cupru Min

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 11:45
1568 citiri
Valhalla Resources isi uneste fortele cu Roman Copper pentru Cupru Min

Compania canadiana Valhalla Resources a intrat in consortiu cu Roman Copper in incercarea de a cumpara Cupru Min Abrud, mentionand ca sunt dificultati in negocierile cu guvernul roman.

"Valhalla si consortiul se confrunta cu dificultati in convenirea unui acord formal privind proiectul din Romania (...) Roman Copper a negociat cu Guvernul roman pentru a incheia o intelegere formala pentru preluarea tuturor actiunilor Cupru Min Abrud. Pana acum, partile nu au reusit sa ajunga la un acord formal pentru oficializarea tranzactiei", se arata intr-un comunicat transmis vineri de Valhalla Resources.

Valhalla noteaza ca a platit, odata cu intrarea in consortiu, 750.000 de dolari americani pentru a finanta partial garantia depusa la licitatia pentru Cupru Min.

Valhalla Resources, inregistrata la Vancouver, este o firma de explorare de zacaminte minerale, vizand descoperirea si dezvoltarea de oportunitati in sectorul metalelor de baza si pretioase in Turcia si Romania.

In Romania, Valhalla exploreaza la Dealul Bratosin (judetele Hunedoara si Arad) prin intermediul Transylvania Minerals, firma controlata prin Valhalla Cipru. La explorarea perimetrului a participat si gigantul Barrick Gold, cea mai mare companie miniera din lume axata exclusiv pe aur, in parteneriat cu Valhalla.

Roman Cooper a fost infiintata acum sase luni

Roman Copper, inregistrata la Toronto, a castigat la sfarsitul lunii martie licitatia cu strigare pentu Cupru Min, la un pret de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori mai mare fata de pretul de pornire, de 57,3 milioane euro. Garantia de participare la licitatie a fost de aproximativ 1,1 milioane de euro, echivalentul a circa 1,5 milioane de dolari SUA.

Roman Copper a fost infiintata in luna noiembrie a anului trecut de catre banca de investitii Bayfront Capital Partners, din Toronto, ca vehicul special pentru a participa la licitatia pentru Cupru Min.

Trei directori ai Valhalla, Michael Williams, Joel Hayes si Stacy Quinney, au fost numiti pe 10 aprilie in conducerea Roman Copper, responsabili de finalizarea cu succes a negocierilor pentru privatizare.

Valhalla Resources este listata la bursa de la Toronto, fiind controlata de grupul canadian McLeod Williams Capital, din Vancouver, care se prezinta drept o firma de capital de risc specializata in structurarea, finantarea si administrarea de companii miniere de explorare aflate la inceput de activitate, in vederea sprijinirii proiectelor pana in faza de dezvoltare.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Valhalla Resources Cupru Min, #Valhalla Resources Roman Cooper, #consortiu Roman Cooper , #Companii Romania